De bewuste benen van Lander Wantens

De duurzame Vauban-wijk in Freiburg, de hydro-energiecentrale van Zürich, Green Capital 2016 Ljubljana, het Bialowiezawoud dat erkend is als Werelderfgoed maar ten prooi valt aan boskap, de kerncentrale van Tsjernobyl, de ongereptheid van Wit- Rusland, het Finse basisinkomen, de Letse windmolens ...

Lander Wantens - 25 jaar en voorzitter van Groen Aalst - is het allemaal tegengekomen op zijn 10 weken durende fietstocht van net  geen 7.000 km.

Lees meer

Wanneer luisteren we echt naar doven?

We kennen allemaal de gênante situatie waarbij iedereen plots begint te lachen om een mop die jij toevallig, omdat je niet oplette of even afgeleid was, niet hoorde. Je lacht maar wat mee, om toch maar niet te laten opvallen dat je iets niet begrepen hebt. Dit soort momenten levert ons allemaal af en toe rode kaken op. Dove mensen worden er dagelijks mee geconfronteerd.

Lees meer

Altijd prijs in het belastingparadijs!

Jong Groen voert in verschillende steden actie: “We pleiten voor het sluiten van de achterpoortjes en de gunstige wetgeving waarvan vooral de grote bedrijven profiteren.

Lees meer

Hoeveel opiniestukken over klimaat moeten er nog geschreven worden?

Of nog: “we hebben geen ijsberen meer nodig, maar daadkracht”. Dat schreef Groen-voorzitster Meyrem Almaci twee jaar geleden. Die daadkracht lijkt vandaag verder weg dan ooit. Vlaanderen zal haar klimaatdoelen voor 2020 niet halen.

Lees meer

Jong Groen wandelt mee in de Refugee Walk!

Net zoals vorig jaar, gaan ook dit jaar verschillende Jong Groen teams de uitdaging aan. Jong Groen Hapelt en Jong Groen Pallieterland zullen aan de start te vinden zijn en leggen je graag uit wat hen drijft.

Lees meer

De kern van de zaak

Het is fantastisch: alle technologische evoluties, de razendsnelle vooruitgang. Als jongeren is het een boeiende uitdaging om mee te zijn met de nieuwste software of nieuwe systemen van upcycling te leren kennen. Dat we sterk zijn op vlak van innovatie is iets om trots op te zijn. Maar dat net op vlak van energie, een domein met enorme uitdagingen, de ontwikkelingen zo onder druk staan is frustrerend. De vervanging van een energiebron die al verschillende keren bijzonder gevaarlijk gebleken is en daarenboven afschuwelijk afval met zich meebrengt lijkt onmogelijk. Het doet de vraag rijzen of het geen kwestie van willen of politieke moed is.

Lees meer

Politieke jongerenbewegingen betuigen medeleven

Vandaag zijn al onze gedachten bij Dylans omgeving. Zit je zelf met vragen rond zelfdoding, neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan via het nummer 1813 of via de website: www.zelfmoord1813.be


Tijd voor een ommezwaai, Francken

Karrewiet pakte op donderdag 15 juni uit met Ali. Ali is een jongen uit het zesde leerjaar, op de vlucht voor oorlog. Dagelijks is hij twee uur en een half onderweg naar school en twee uur en een half terug naar huis. Vijf uur met bus en trein omdat hij een maand voor het einde van het schooljaar moest verhuizen van Merchtem naar Geraardsbergen.

Lees meer

Don't mess with our future, Marghem

Beste mevrouw Marghem

We zijn het al vaak oneens geweest over uiteenlopende onderwerpen. De kerncentrales die u langer wil openhouden, uw rare contracten met Electrabel, uw klimaatvisie,… Maar vandaag zijn we het niet gewoon oneens, we zijn woedend. We snappen het niet. U speelt met de toekomst.

Lees meer

Rechtspersoonlijkheid voor onze natuurgebieden

De Vlaamse regering weet het niet meer. Net voor de paasvakantie schrapte ze een reeks waardevolle bossen van de lijst met te beschermen bossen. Vandaag verdwijnt de boskaart opnieuw in de vuilbak. Het is onzekerheid troef, maar dat bossen er niet zijn om gekapt te worden dringt nog steeds niet door. “Het is hoog tijd voor een duurzame, permanente oplossing met als winnaar de natuur: een rechtspersoonlijkheid voor belangrijke natuurgebieden,” zeggen Aaron Ooms, Belinda Torres Leclercq en Stefanie De Bock, voorzitters van Jongsocialisten en Jong Groen.

Lees meer


Kom langs op één van onze evenementen...

Sociale media

Ontvang het laatste nieuws