26 sep 2023

Meet the team: Jong Groen kiest nieuw nationaal bestuur 2023-2024

Een nieuwe wind in het bestuur van Jong Groen!

Persbericht Jong Groen bestuur 24 september 2023

 

De leden van Jong Groen verkozen zondag 17 september een nieuw bestuur 2023-2024. Kee Verheyen (30) en Stien Buts (26) leiden vanaf nu samen met een mix van ervaren en nieuwe bestuursleden de politieke jongerenbeweging tijdens een cruciaal campagnejaar.


“Dit verkiezingsjaar wordt doorslaggevend voor de planeet en de mensenrechten. Wij willen onze stem als jongeren laten horen tot in de Wetstraat.”

Naast een stevige campagne, zal Jong Groen het komende jaar inhoudelijk inzetten op het thema klimaat en natuur. De leden kozen dit thema als jaarthema. “Wij zijn de klimaatgeneratie. De komende verkiezingen zullen we strijden om de klimaatcrisis hoog op de agenda te zetten. De tijd dringt en het is hoog tijd voor actie”.

De Kempische Stien Buts (26) was reeds bestuurslid van een Jong Groen bestuur en sluit na een Erasmusjaar in Tsjechië opnieuw aan bij de beweging. Kee Verheyen (30) komt uit de Kempen, maar woont in Brussel en is al even actief bij zowel Groen als Jong Groen. Ze is echter nieuw in het bestuur. Met dit voorzittersduo waait er dus een nieuwe wind doorheen de politieke jongerenbeweging, maar wordt er eveneens verder gewerkt op een sterke basis. De leden van Jong Groen kozen daarnaast voor een nieuw bestuursteam. Het jongste bestuurslid is Till Reenaers. Met zijn 16 lentes zal hij de scholieren- en studentenwerking coördineren. Seppe Supply (28) neemt pers en communicatie op zich. Ellen De Wit (24) zal net als vorig jaar instaan voor internationale contacten. Illy Helianthi (19) wordt bestuurslid actie en Dorian Berintan (24) zal instaan voor de basisdemocratie en standpuntbepaling. Tot slot zal Emma Lambrechts (27) de vrijwilligers binnen de beweging ondersteunen. De openstaande functies worden
verkozen op 15 oktober, tijdens de startdag.


Stien en Kee willen de bestuursleden van vorig jaar bedanken: "We bouwen verder op de verwezenlijkingen van het vorige bestuur en bouwen onze inclusieve beweging verder uit. We werken samen voor een betere toekomst. Want de toekomst, die is van ons!

 

 

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
#detoekomstisvanons