18 sep 2019

Nieuwe co-voorzitters aan het roer van Jong Groen

De leden van Jong Groen trokken zaterdag naar Brussel om, nog voor de ouderpartij, een nieuw bestuur te kiezen. Hierbij kozen ze voor de co-voorzitters Sarah Plaizier & Timon Hogenaar, die zich vooral willen richten op diversiteit, klimaatacties en een laagdrempelige organisatie.

Sarah (20): “Het is duidelijk dat praten niet voldoende is om de klimaatcrisis aan te pakken, nu is het tijd voor actie. Zo versterken we de klimaatbeweging en krijgen we de groene golf echt in beweging.” Het klimaat is iets wat iedereen aangaat, maar niet iedereen is even goed vertegenwoordigd in het debat. “De impact van deze crisis is omvangrijk, het is van groot belang iedereen hierin gehoord wordt.”, aldus Timon (29). Jong Groen kiest duidelijk voor een sociaal en klimaatgericht programma.

Na een bewogen politieke campagne dit voorjaar, had Jong Groen nood aan verbinding: “Samenleven en identiteit was duidelijk het onderwerp waar de leden dit jaar rond willen werken”, aldus Timon. Sarah vult aan “We zijn blij met ons sociaal karakter, we willen er echt voor iedereen zijn, we bouwen aan verbindingen van hen die nu niet goed vertegenwoordigd zijn.”

Naast de nieuwe co-voorzitters, kozen de leden ook voor een nieuw bestuur. Verder bestaat dit team uit mensen uit verschillende provincies. Zo verkozen ze Carla Havermans (27) uit Gent als internationaal secretaris en Jordy Sabels (28) uit Ieper als verantwoordelijke voor de lokale groepen. De jongste telg van het bestuur komt uit Leuven: Murtaza Habibi (19) die zich over de studenten ontfermt. Limburg wordt dan weer vertegenwoordigd door de verantwoordelijke voor acties Jorge Luyts (24). Marnix richt zich op de standpunten van Jong Groen. Ten slotte zal Paola Travella (23) de perscontacten en de communicatie voor rekening nemen.

Op 12 oktober organiseert het nieuwe bestuur de kick-off van het werkjaar in Gent. “Op deze startdag kunnen leden kennismaken met Jong Groen, het nieuwe bestuur zal daar ook haar plannen toelichten. ”, zegt Sarah Plaizier.

#detoekomstisvanons