21 sep 2022

Jong Groen kiest een nieuw nationaal bestuur

De leden van Jong Groen hebben zondag een nieuw nationaal bestuur verkozen. Deze enthousiaste bestuursploeg staat klaar om onder leiding van covoorzitters Kilian Vandenhirtz (21, Beersel) en Laura Schuyesmans (27, Ieper) van start te gaan.

Kilian en Laura leerden elkaar kennen binnen Jong Groen en werkten de afgelopen twee jaar reeds intensief samen in het bestuur. Ze hebben allebei een nauwe band met het onderwijs. Laura stond voor de klas en Kilian volgt een educatieve master. “Onderwijs is de bouwsteen van de maatschappij, een motor van gelijke kansen en het thema is nu actueler dan ooit. De leden van Jong Groen zagen deze urgentie ook en kozen onderwijs als ons centrale thema,” zegt Kilian.

Met een grotendeels nieuwe ploeg staat er een nieuw dynamisch team klaar om er een ongelofelijk jaar van te maken. Vanaf vandaag neemt Laura Spruyt (24, Antwerpen) de functie van politiek secretaris op zich. Bernd Calders (18, Kontich) zal instaan voor de basisdemocratie en standpuntenbepaling binnen Jong Groen. Kevin De Block (28, Leuven) zal verder werken aan een inclusieve en laagdrempelige organisatie als bestuurslid vrijwilligersbeleid. Thibaut Duthois (24, Gent) zal onze studentengroepen ondersteunen en bouwt ook voor het eerst een inclusieve scholierenwerking uit. Ellen De Wit (23, Oostende) zal onze internationale contacten verder versterken als nieuwe internationaal secretaris. Georgina Ceusters (20, Turnhout) wordt bestuurslid actie en Bastiaan De Groote (25, Antwerpen) is de nieuwe pers- en communicatieverantwoordelijke.✊

“Wij gaan als ploeg een groot engagement aan, iets waar we als covoorzitters dan ook voldoende aandacht en ondersteuning bij willen bieden. Jong Groen draait op vrijwilligers, dus we mogen hun mentaal welzijn niet uit het oog verliezen,” zegt Laura.

Kilian en Laura willen ten slotte zowel het vorige bestuur als de vorige covoorzitters, Jordy Sabels en Paola Travella, bedanken. “Wij kunnen verder bouwen op de verwezenlijkingen van het voorbije jaar en de beweging verder versterken. We werken samen aan een betere toekomst.”

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
#detoekomstisvanons