07 jul 2016

Jong Groen ijvert voor Schauvliegebos

Jong Groen roept Joke Schauvliege op aan de slag te gaan

Een braakliggend terrein ter hoogte van de Grote Nieuwendijkstraat 415 – 419 in Mechelen. Dat is waar het Jong Groen om draait. De jonge groenen roepen minister van natuur Joke Schauvliege op om er een bos aan te planten. In ruil stellen ze als naam het 'Schauvliegebos' voor. Want als een minister van natuur, die erom bekend staat vooral bomen te willen kappen, toch een bos aanplant, verdient dat onze erkentelijkheid, aldus Céline Van Den Abeele, voorzitter van Jong Groen.

Daarom voerde Jong Groen afgelopen zaterdag actie op de Botermarkt en de Bruul in Mechelen. Voorbijgangers kregen de mogelijkheid om hun oproep te ondersteunen door een postkaart aan Joke Schauvliege te schrijven en ondertekenen. 'Omdat bomen zuurstof geven', 'omdat ik er met mijn kinderen wil kunnen gaan spelen', of gewoon 'go Joke, you can do it', zijn het vaakst te lezen. 'Voor de Vlamingen zijn er duidelijk redenen genoeg om voor meer bos te tekenen', concludeert Van Den Abeele.

De actie gaat uiteraard breder dan dat ene braakliggende terrein in Mechelen. Met hun actie willen de Jong Groenen het belang van bos in het algemeen aankaarten. 'Vlaanderen verliest jaar na jaar haar bossen', aldus Van Den Abeele. 'Die trend moet dringend gekeerd worden. Er is het boscompensatiefonds, hoogtijd om dat geld nu ook daadwerkelijk om te zetten in bos.'

Alle Vlamingen die meer bos willen, kunnen dan ook een kaartje ondertekenen. Jong Groen verzamelt nog gedurende de ganse zomer handtekeningen. Als sluitstuk van hun actie willen de jong groenen de kaartjes in september persoonlijk aan mevrouw Schauvliege overhandigen.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
#detoekomstisvanons