19 sep 2020

Jong Groen gaat vooruit met een nieuw bestuur

De leden van Jong Groen hebben zaterdag een nieuw bestuur verkozen. Via een online verkiezing kozen ze voor de nieuwe co-voorzitters Paola Travella en Jordy Sabels. Er werd ook gekozen voor een hele jonge ploeg van bestuursleden.

“Jong Groen draagt e-democracy hoog in het vaandel en we moesten onze jaarlijkse verkiezingen op corona veilige manier organiseren” zegt Jordy. Daarom dat de jonge ecologisten een digitale bestuursverkiezing hielden. 

Het komende jaar zal Jong Groen inhoudelijk inzetten op twee thema’s die door de leden gekozen zijn. Door in te zetten op mensenrechten én groene economie zal de focus liggen op de kernwaarden van Jong Groen: het ecologische én het sociale. 

Jordy Sabels (29) en Paola Travella (24) leerden elkaar kennen als Jong Groen kandidaten op de Europese verkiezingslijst van Groen. Hun inhoudelijk project voor Jong Groen zal zich dan ook op deze twee actuele thema's focussen. “Zoals we zien in Moria staan mensenrechten in Europa onder spanning, ook de nood aan een groene relance is overduidelijk nu we in een economische crisis belanden door Corona” benadrukt Paola.

De leden van Jong Groen kozen voor een heel jong nieuw team. Met 4 bestuursleden jonger dan 20 jaar staat er een dynamische ploeg te trappelen om te starten. Vanaf vandaag neemt Jarrin (17) de pers en communicatie werking op zich. Clémence (18) wordt bestuurslid actie en Kilian (19) zal instaan voor de basisdemocratie en standpuntbepaling binnen Jong Groen. Maxine (20) neemt de nieuwe functie van Politiek Secretaris op zich en Laura (24) zal de studenten van Jong Groen ondersteunen. Laura (25) zal het vrijwilligersbeleid van Jong Groen verder uitwerken terwijl Asher (25) instaat voor de internationale contacten. Wieber (26), ten slotte,  zal de lokale afdelingen verstreken.

De eerste actie waar deze nieuwe ploeg mee aan de slag gaat is de vlaggen actie tegen de manifestatie van het Vlaams Belang in Brussel. “Dit doen we bewust samen met de jongerenbewegingen gelinkt aan de andere Vivaldi partijen” zegt Paola “Wij staan voor een warme Belgische samenleving waarin samenwerken centraal staat”

Jordy en Paola willen het vorige bestuur bedanken. Wij kunnen verder bouwen op de verwezenlijken van het voorbije jaar en de beweging verder versterken. We werken samen voor een betere toekomst. 

#detoekomstisvanons