« Terug

Jong Groen Gent

                  

 Organogram            Foto's              Standpunten

 

Jong Groen Gent is actief rond lokale jongerenthema's. We voeren acties, schrijven teksten, organiseren activiteiten en sluiten ons aan bij manifestaties. We wegen op de standpunten van Jong Groen en kunnen als afdeling van Groen Gent zaken aankaarten bij het stadsbestuur.

Jong Groen Gent bestaat dankzij de inzet onze talrijke leden en sympathisanten! Wil je ons leren kennen? Iedereen is welkom op al onze activiteiten. Je stuurt best een bericht naar onze facebookpagina of ons e-mailadres als je betrokken wilt worden bij onze werking. Door onze facebookpagina te volgen en je aan te sluiten bij de facebookgroep Jong Groen Gent intern zal je het best op de hoogte zijn, maar je kan ons via alle onderstaande kanalen volgen en contacteren!

[email protected]

 @jggent

 m.me/jggent

 jong_groen_gent

 

Bestuursjaar 2022 - 2023

Dit jaar telt de bestuursploeg 9 leden. 

Gaëtan Rubbrecht en Joren Gistelinck zijn de co-voorzitters. Zij coördineren de werking van Jong Groen Gent.

Arne Dambre zal de werkgroep politiek vanuit het bestuur trekken. Deze werkgroep vormt standpunten, opinieteksten, acties, ... De werkgroep brengt ook de problemen waar de Gentse jeugd mee zit onder de aandacht van de Groene schepenen in Gent binnen het politiek overleg van Groen Gent. Het politiek overleg is een soort van parlement binnen de partij, en Jong Groen Gent houdt de Groene schepenen en gemeenteraadsleden elke maand scherp met onze tussenkomsten. 

Loes Van Poecke is ons talent communicatie & visuals

Sarah Plaizier draagt dit jaar twee petjes - ze is voorzitter van Jong Groen Stugent (die actief zijn aan de Ugent en Hogent), en bestuurslid van Jong Groen Gent. Jong Groen Gent en Stugent zullen elkaar dit jaar versterken in de werking.

De functies van de andere bestuursleden zijn nog niet zo duidelijk afgebakend. Na het bestuursweekend begin november kiezen we onze jaarthema's en verduidelijken we ieders takenpakket.

 

Naast het bestuur hebben we veel actieve leden, die ook initiatieven nemen voor activiteiten, standpunten, enz.

Onze werking wordt verder ondersteund door de vertrouwenspersonen. Aarzel niet om hen te contacteren. Anton kan je bereiken op antonvandaele(at)hotmail.com en Lucie op Lucie_feijen(at)hotmail.com.

 

#detoekomstisvanons