Het Jong Groen Vormingsatelier

Bij Jong Groen hebben we niet alleen heel wat enthousiaste leden. We hebben ook heel wat jongeren met bakken kennis in huis die maar al te graag andere jongeren willen vormen in hun expertise. Wil je als afdeling of individueel lid wat bijleren over specifieke thema's? Scrol dan zeker verder op deze pagina! Op dit moment bieden wij 10 vormingen aan voor afdelingen en 3 mogelijke opties voor individuele leden.

   Voor afdelingen en ledengroepen

Hoe werkt het?

Wil je als (erkende) afdeling of groep van (minimum 10) leden een vorming organiseren? Dan stuur je onze coördinator Nathan een mailtje met jouw aanvraag. In het mailtje geef je mee waar en wanneer je graag één van onze 10 trainingen wil organiseren. Dat kan zowel fysiek als digitaal. De afdeling zorgt dan voor de locatie en de (lokale) werving voor het evenement. Op deze manier kan je als lokale groep snel en efficiënt een vorming organiseren zonder grote financiële kost.

De 10 trainingen 

Debattraining

Debat

Leden werven en betrokken krijgen in je organisatie

Vrijwilligersbeleid

Perc en communicatie: tips en tricks

Pers en communicatie

Visuals en affiches maken met Inkscape

Pers en communicatie

Opiniestukken leren schrijven

Opiniestukken

Ecowatte? Introductie van het ecologisme

Inhoudelijk thema

LGBTQIA+ en gender

Inhoudelijk thema

Discriminatie + annex toepassing huisvesting

Inhoudelijk thema

Welzijn, neurodiversiteit en ervaring in de psychosociale sector

Inhoudelijk thema

PlantAARDIG voedsel op je bord: de link tussen voeding, klimaat en gezondheid

Inhoudelijk thema

 

   Voor individuele leden

Wil je niet wachten op een afdeling of ledengroep maar heb je toch interesse in een vorming? Dan kan je jezelf inschrijven voor één van onze drie vormingen. Op de website, ofwel op deze pagina, of in onze agenda, staan 3 vormingen (debattraining, intro tot Lgbtqia+ & gender en Ecowatte) die een datum en locatie zullen krijgen zodra er 15 inschrijvingen zijn. Onderaan het evenement kan je het aantal inschrijvingen volgen. Door zelf mensen te werven voor één van de twee vormingen kan je er als lid dus voor zorgen dat de vorming sneller zal plaatsvinden. Hopelijk tot snel.

Debattraining (Aimen Horch of Isaura Calsyn) - Ledenvorming

Wil je als lid bijleren over de kunst van het debatteren? Schrijf je dan nu in voor deze vorming en vanaf 15 inschrijvingen contacteren we jou met de concrete info.

SCHRIJF JE IN

LGBTQIA+ en de gendergelijkheid (Kevin De Block) - Ledenvorming

Wil je als lid bijleren over LGBTQIA+ en Gendergelijkheid? Schrijf je dan nu in voor deze vorming en vanaf 15 inschrijvingen contacteren we jou met de concrete info.

SCHRIJF JE IN

Ecowatte? Intro Ecologisme (Oikos + Jordy Sabels) - Ledenvorming

Wil je als lid bijleren over het Ecologisme? Schrijf je dan nu in voor deze vorming en vanaf 15 inschrijvingen contacteren we jou met de concrete info.

SCHRIJF JE IN

Word zelf trainer 

Samen kennis delen maakt onze organisatie sterker, dus wil je zelf een vorming geven in de toekomst? Vul dan even onze vrijwilligersvacature van Trainer in.

SCHRIJF JE IN

#detoekomstisvanons