18 sep 2021

Een nieuwe wind in het bestuur van Jong Groen!

Een nieuwe wind in het bestuur van  Jong Groen!

De leden van Jong Groen hebben zaterdag een nieuw bestuur verkozen. Via een online verkiezing herverkozen ze co-voorzitters Paola Travella en Jordy Sabels. Er werd gekozen voor een ploeg van oude en nieuwe bestuursleden. 

Jong Groen draagt e-democracy hoog in het vaandel. We moesten onze jaarlijkse verkiezingen op corona-safe manier organiseren” zegt Jordy. Daarom hielden de jonge ecologisten ook dit jaar een digitale bestuursverkiezing. 

Het komende jaar zal Jong Groen inhoudelijk inzetten op het thema wonen. Dit thema werd door de leden gekozen. Door in te zetten op wonen zullen de Jong Groenen focussen op een heel actueel thema en hier ook acties rond organiseren. “Zoals we zien in Nederland is het woonprotest een levend en hoognodig debat”, benadrukt Jordy.

Jordy Sabels (30) en Paola Travella (25) waren het voorbije jaar co-voorzitters en doen dus na een succesvol maar intens jaar nog een jaar verder. Paola en Jordy leerden elkaar kennen als Jong Groen kandidaten op de Europese verkiezingslijst van Groen. 

De leden van Jong Groen kozen daarnaast voor een jong nieuw team. Met 6 bestuursleden jonger dan 25 jaar staat er een dynamische ploeg te trappelen om te starten. Vanaf vandaag neemt Jarrin (18) de pers en communicatiewerking op zich. Fatima (22) wordt bestuurslid actie en Kilian (20) zal instaan voor de basisdemocratie en standpuntbepaling. Laura (23) zal de studenten van Jong Groen ondersteunen en Stien (24) neemt de functie van Politiek Secretaris op zich. Laura (26) zal het vrijwilligersbeleid van Jong Groen verder uitwerken terwijl Asher (25) instaat voor de internationale contacten. Heike (21), ten slotte, zal de lokale afdelingen versterken.

De eerste actie waar deze nieuwe ploeg mee aan de slag gaat, is het klimaatprotest van 10 oktober in Brussel. “Strijden voor het klimaat, dit zal ons kernthema zijn en blijven” zegt Paola. “We komen op straat voor een betere wereld, het is nu of nu.”

Jordy en Paola willen de bestuursleden van vorig jaar bedanken. Wij kunnen verder bouwen op de verwezenlijkingen van het voorbije jaar en de beweging verder versterken. We werken samen voor een betere toekomst. Want de toekomst is van ons!

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
#detoekomstisvanons