06 nov 2020

Een nieuw bestuur voor Jong Groen Mechelen

De leden van Jong Groen Mechelen hebben een nieuw bestuur gekozen. Omwille van de coronacrisis verliep deze verkiezing volledig digitaal. De nieuwe voorzitter Eva Jannes (21) en vice-voorzitter Lucas Ceuppens (17) gaan zich focussen op het creëren van een politiek platform voor de Mechelse jeugd. Jong Groen Mechelen heeft daarmee voor het eerst een vrouwelijke voorzitter.

“Er moet voor iedereen een plaats zijn in het publieke debat”, zegt voorzitter Eva. “Als eerste vrouwelijke voorzitter van Jong Groen Mechelen wil ik dan ook gaan voor een beleid dat steunt op diversiteit. We willen mee nadenken over hoe onze samenleving er moet uitzien in een post-corona tijdperk. Daarin moet inclusieve politiek een essentiële rol spelen: een politiek waarin iedereen kan meedoen.”

Het bestuur draagt kernwaarden als tolerantie, ecologie en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel en verbindt zich er dan ook toe deze door te trekken in hun programma en toekomstige activiteiten. De corona-pandemie zien ze niet als een obstakel, maar juist als een kans om op een innovatieve manieren aan politiek te doen en de Mechelse jeugd te bereiken.

Vice-voorzitter Lucas benadrukt dat het aantrekken en behouden van nieuwe leden dit jaar centraal komt te staan: “Afgelopen jaar was niet evident en het einde van de crisis is nog niet voorbij. We willen er meer dan ooit zijn voor de Mechelse Jonge Groenen. De komende periode is dat echt een topprioriteit. De nieuwe 'secretaris' in het bestuur heeft dit vanaf nu als expliciete opdracht in zijn functie.”

Achter de jonge voorzitter en vice-voorzitter staat een ijzersterk team met jaren ervaring. Ex-voorzitter Faysal El Morabet (25) zal de functie van secretaris op zich nemen en hoopt komend werkingsjaar zo veel mogelijk groene jongeren aan te trekken. Nina Allaert (21) staat in voor mediabeleid en zou graag van de sociale mediakanalen een plaats maken die de waarden en interesses van Jong Groen weerspiegelt en waarop potentiële leden een laagdrempelige toegang kunnen vinden. Dorothee Charlotte Bosmans (22) wil als bestuurslid 'actie' ondanks de vreemde tijden mensen blijven motiveren om zich te engageren door op alternatieve manieren actie te voeren rond thema’s die voor jongeren echt van belang zijn.

Een toekomstgericht en duurzaam beleid is cruciaal in het definiëren van Jong Groen Mechelen als een plaats waar de Mechelse jeugd zijn stem vindt. Armoede, sociale ongelijkheid, discriminatie, klimaat en actief pluralisme zullen de thema's blijven waarrond we gaan werken samen met de begane Mechelse jeugd. Zo willen we samen werken voor een betere toekomst.

Persinterviews

Eva Jannes, voorzitter
E [email protected] | M +32473606009

Lucas Ceuppens, vice-voorzitter
E [email protected] | M +32470054140

Faysal El Morabet, secretaris
E [email protected] | M +32489353603

Nina Allaert, verantwoordelijke mediabeleid
E [email protected] | M +32491324103

Dorothee Charlotte Bosmans, verantwoordelijke actie
E [email protected] | M +32497109852

#detoekomstisvanons