15 sep 2017

Jong Groen wandelt mee in de Refugee Walk!

Binnen iets meer dan een week is het zo ver: de Refugee Walk! Zondag 24 september daagt vluchtelingenwerk Vlaanderen je uit om in de voetsporen van een vluchteling te wandelen, niet in volledig dezelfde omstandigheden, wel 40km aan één stuk doorwandelen. Het is echter veel meer dan een inzamelactie of een sportieve uitdaging; verschillende Vlamingen, Belgen, Europeanen, asielzoekers en vluchtelingen organiseren, werken en wandelen samen. Zo doorbreken we muren en bouwen we samen bruggen. 

Net zoals vorig jaar, gaan ook dit jaar verschillende Jong Groen teams de uitdaging aan. Jong Groen Hapelt en Jong Groen Pallieterland zullen aan de start te vinden zijn en leggen je graag uit wat hen drijft:

Jong Groen Hapelt

“Met Jong Groen Hapelt deden we eind vorig jaar een namiddagje vrijwilligerswerk in het vluchtelingencentrum van Helchteren. We hebben samen met de kinderen nagels gelakt, kerstkaarten geknutseld en gespeeld, maar we stonden vooral oog in oog met de situatie waarin deze kinderen en hun gezinnen moeten (over)leven.

Om voor al deze mensen een duurzamere en leefbare oplossing te kunnen voorzien, nemen we nu deel aan de Refugee Walk en we hopen dat jullie ons, en daarmee ook Vluchtelingenwerk Vlaanderen, daar in willen steunen.

Tous ensemble!" 

> Bezoek de facebookpagina van Jong Groen Hapelt

Jong Groen Pallieterland

"Bij Jong Groen Pallieterland dragen we vluchtelingen een warm hart toe. Begin dit jaar organiseerden we een rondleiding in het asielcentrum van Broechem, waardoor we een goed beeld konden krijgen van het dagelijkse leven van vluchtelingen binnen onze opvangcentra. Om hun situatie enigszins te verbeteren, willen we graag helpen!

Daarom doen wij mee met de Refugee Walk. Elke euro kan al een groot verschil maken! Door ons te sponsoren, geef je vluchtelingen opnieuw een kans op een waardig leven." 

> Bezoek de facebookpagina van Jong Groen Pallieterland

Al het geld dat de teams inzamelen gaat rechtstreeks naar de projecten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Wil je hen steunen? Dat kan! Hier vind je alle gegevens:

Jong Groen Pallieterland: https://acties.vluchtelingenwerk.be/projects/3-jong-groen-pallieterland-...(externe link)

Jong Groen Hapelt: https://acties.vluchtelingenwerk.be/projects/jong-groen-hapelt(externe link)      

Alvast erg bedankt en tot dan?! 

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
#detoekomstisvanons