Jong Groen Brussel

Jong Groen Brussel is een beruchte afdeling met recht van spreken. Maandelijks komen we samen om te discussiëren over brandend actuele thema's zoals mobiliteit, afval, meertalig onderwijs en leegstand. We gaan op café, debatteren, spreken mensen aan en werken nieuwe acties uit, in samenwerking met écolo j Bruxelles. De harde kern groeide de laatste jaren uit tot een toffe bende van meer dan 20 actievelingen. Stuk voor stuk groene jongeren met pit.

Ben je geïnteresseerd? Aarzel niet om contact op te nemen en sluit je aan bij JG Bxl.

Om op de hoogte te blijven, kan je ons ook volgen op Facebook.
Wil je actief deelnemen? Word dan ook lid van onze Facebook-groep.

Lokaal nieuws

Het nieuws sloeg vandaag in als een bom. FM Brussel houdt deze maand op met bestaan omdat het Nederlandstalig radiolandschap te competitief is.
FM Brussel was en is al jarenlang de referentie voor de Brusselse jongeren voor partytips, nieuwe cafés en hippe spots in Brussel.

Ook voor nieuwkomers in Brussel was en is de radio de place-to-be. Het was en is FM Brussel dat mij ooit de weg wees in The City en mij de plekjes toonde waar ik nog nooit geweest was.

Op 22 april – Earth-Day – komt Jong Groen palmbomen planten bij jou thuis. Met deze actie willen de jongeren de stad voorbereiden op de klimaatopwarming. “De temperaturen blijven stijgen. 2014 was het warmste jaar ooit. Wij zijn realistisch en bereiden ons voor op het exotisch klimaat dat ons te wachten staat.” 

“Door de opwarming van de aarde kunnen palmbomen nu zelfs in Brussel groeien. Met onze palmbomen gebruiken we een gevolg van de klimaatopwarming om de verdere klimaatopwarming tegen te gaan,” zegt Sophie  Boucquey, voorzitster van Jong Groen Brussel.