13 okt 2022

Wat doet de werkgroep internationaal?

“Internationaal” is een brede term die heel wat ladingen dekt. Deze werkgroep buigt zich over globale actuele thema’s die kunnen gaan van klimaat tot opkomend populisme. Daarnaast ontfermt het zich ook over internationale samenwerking met andere groene jongerenpartijen. De focus hierbij ligt vooral binnen Europa, maar broed jij op een gek idee dat ons continent overstijgt, wees dan maar verzekerd dat je in deze werkgroep jouw ei kwijt kunt! We bespreken wat ons wakker houdt op het internationale toneel en gieten vervolgens al onze ideeën en visies samen in acties en opinies.

Eind mei neemt Jong Groen deel aan de Algemene Vergadering van de Federation of Young European Greens, waar Jong Groen een lidorganisatie van is. Resoluties schrijven en mee nadenken over de standpunten van onze koepelorganisatie: de kers op de taart van deze werkgroep!

 

Wat doe je als  werkgroeplid internationaal?

Wat deze werkgroep realiseert, realiseert het samen, elk met diens eigen talenten. Werk je na een brainstormsessie graag een actie mee uit? Of kruip je liever in je pen? We houden een oogje in het zeil op de internationale actualiteit en bespreken waar we op willen reageren. No pressure, je kiest zelf waar je aan wil of kan meewerken, op jouw eigen tempo.

 

Gewenste kwaliteiten van een werkgroeplid internationaal

Als werkgroeplid ben je in de eerste plaats enthousiast over internationale thema’s, politiek en samenwerking. Je beschikt over de nodige portie open mindset, creativiteit en teamspirit om samen projecten uit te werken.

Let op, voor dit engagement is lidmaatschap van Jong Groen een vereiste. Lid worden van Jong Groen kan makkelijk en kosteloos via https://www.jonggroen.be/word_lid

 

“What we offer”

Samen creëren we kansen voor elkaar om ons te verdiepen in internationale thema’s en hierover van elkaar te leren. Deze werkgroep biedt jonge groenen de kans om samen opinies te schrijven & acties te organiseren rond internationale thema’s waar ze van wakker liggen. Hoe stel ik mij de ideale internationale samenleving voor? Hoe formuleer ik mijn mening hierover en hoe draag ik die zo krachtig mogelijk uit? 

Voor wie wil en kan, is er de mogelijkheid om samen met alles waar we aan gewerkt hebben mee te reizen naar de Algemene Vergadering van FYEG en ook daar onze stem internationaal te laten horen.

 

Interesse? 

Gaat je jonge groene hartje hier sneller van slaan? Neem dan contact op met onze nationale bestuursleden Ellen; 

Meld je hier aan als werkgroeplid internationaal

Reacties

#detoekomstisvanons