28 feb 2022 | 20:00

Café Verde met Lode Cossaer

TBA Leuven 3000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Op 28 februari organiseren we onze 2de editie van het jaar van Café Verde met als centrale gast Lode Cossaer. Hij zal het die avond hebben over het liberalisme.

Een liberale gast bij de Leuvense Jong-Groenen? Jawel! Als jonge ecologisten hechten we veel belang aan ons openstellen voor andere meningen. In die context is het steeds interessant om kennis te maken met een andere visie op politiek.
Verder is het liberalisme één van de voorlopers van het ecologisme. Fundamenten als de integriteit van het individu, de zoektocht naar goede, universeel toepasbare regels en de bescherming van minderheden zijn principes die ons nauw aan het hart liggen die rechtstreeks afstammen vanuit de liberale traditie.

In deze Café Verde gaan we dan ook op zoek naar wat het liberalisme precies is, in hoeverre we gedeelde waarden hebben en waar onze verschilpunten precies liggen.
Ben je van Jong Groen en heb je altijd iets willen leren over het liberalisme? Wil je meer te weten komen over de politieke visie van Hayek en co. of vind je politieke filosofie op zich gewoon interessant? 

Check zeker onze facebookevent voor de bekendmaking van onze locatie!!

Vergelijkbare gebeurtenissen

Vilvoorde, België
16 okt 2022 | 10:00
Startdag 2022

Jong Groen staat in de startblokken voor alweer een nieuw werkjaar! En daar hoort een startschot bij: onze Startdag! Kom te weten welke wilde plannen het splinternieuwe bestuur voor ons...

Lees verder ›

19 okt 2022 | 19:00
Film: Onze Natuur

Bekijk samen met Jong Groen de film "Onze natuur" in een echte filmzaal in hartje Brussel.  "Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige...

Lees verder ›
Schaarbeek, België
23 okt 2022 | 13:00
Met Jong Groen naar de klimaatmars

Samen naar de volgende Klimaatmars!🙌Walk for your future! Een brede coalitie van klimaatorganisaties komt 23 oktober op straat in Brussel. Het wordt een feestelijk moment waarop Jong Groen niet kan...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons