28 feb 2022 | 20:00

Café Verde met Lode Cossaer

TBA Leuven 3000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Op 28 februari organiseren we onze 2de editie van het jaar van Café Verde met als centrale gast Lode Cossaer. Hij zal het die avond hebben over het liberalisme.

Een liberale gast bij de Leuvense Jong-Groenen? Jawel! Als jonge ecologisten hechten we veel belang aan ons openstellen voor andere meningen. In die context is het steeds interessant om kennis te maken met een andere visie op politiek.
Verder is het liberalisme één van de voorlopers van het ecologisme. Fundamenten als de integriteit van het individu, de zoektocht naar goede, universeel toepasbare regels en de bescherming van minderheden zijn principes die ons nauw aan het hart liggen die rechtstreeks afstammen vanuit de liberale traditie.

In deze Café Verde gaan we dan ook op zoek naar wat het liberalisme precies is, in hoeverre we gedeelde waarden hebben en waar onze verschilpunten precies liggen.
Ben je van Jong Groen en heb je altijd iets willen leren over het liberalisme? Wil je meer te weten komen over de politieke visie van Hayek en co. of vind je politieke filosofie op zich gewoon interessant? 

Check zeker onze facebookevent voor de bekendmaking van onze locatie!!

Vergelijkbare gebeurtenissen


07 jun 2023 | 20:00
Ecowatte? Blokpauze sessie 1

Ecowatte? Tijdens de blok zorgt Jong Groen voor jouw ideale blokontspanning. In drie korte avondsessies gaan we met jou in gesprek over de verschillende hoofdstukken van ons boekje. De eerste...

Lees verder ›

19 jun 2023 | 20:00
Ecowatte? Blokpauze sessie 2

Ecowatte? Tijdens de blok zorgt Jong Groen voor jouw ideale blokontspanning. In drie korte avondsessies gaan we met jou in gesprek over de verschillende hoofdstukken van ons boekje. De tweede...

Lees verder ›

28 jun 2023 | 20:00
Ecowatte? Blokpauze sessie 3

Ecowatte? Tijdens de blok zorgt Jong Groen voor jouw ideale blokontspanning. In drie korte avondsessies gaan we met jou in gesprek over de verschillende hoofdstukken van ons boekje. De derde...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons