28 feb 2022 | 20:00

Café Verde met Lode Cossaer

TBA Leuven 3000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Op 28 februari organiseren we onze 2de editie van het jaar van Café Verde met als centrale gast Lode Cossaer. Hij zal het die avond hebben over het liberalisme.

Een liberale gast bij de Leuvense Jong-Groenen? Jawel! Als jonge ecologisten hechten we veel belang aan ons openstellen voor andere meningen. In die context is het steeds interessant om kennis te maken met een andere visie op politiek.
Verder is het liberalisme één van de voorlopers van het ecologisme. Fundamenten als de integriteit van het individu, de zoektocht naar goede, universeel toepasbare regels en de bescherming van minderheden zijn principes die ons nauw aan het hart liggen die rechtstreeks afstammen vanuit de liberale traditie.

In deze Café Verde gaan we dan ook op zoek naar wat het liberalisme precies is, in hoeverre we gedeelde waarden hebben en waar onze verschilpunten precies liggen.
Ben je van Jong Groen en heb je altijd iets willen leren over het liberalisme? Wil je meer te weten komen over de politieke visie van Hayek en co. of vind je politieke filosofie op zich gewoon interessant? 

Check zeker onze facebookevent voor de bekendmaking van onze locatie!!

Vergelijkbare gebeurtenissen

9000, België
03 dec 2023 | 12:15
Met Jong Groen Gent Naar de Klimaatmars

Het is nog niet te laat voor het klimaat! En daar gaan wij onze stem bij laten horen! Wij eisen een onmiddellijke drastische reductie van de CO2 uitstoot. Wij eisen...

Lees verder ›

03 dec 2023 | 13:00
Stap mee met Jong Groen in de klimaatmars!

Samen naar de volgende Klimaatmars!🙌Walk for your/our future! Waarom? Gezondere lucht, meer gelijkheid, betere jobs, meer biodiversiteit, minder droogte, ... Elke tiende van een graad minder betekent een beter leven: voor...

Lees verder ›

03 dec 2023 | 13:00
Met JGA naar de Klimaatmars!

Samen, ook met Jong Groen Antwerpen, trekken we naar de volgende Klimaatmars!Walk for your/our future! Waarom?Gezondere lucht, meer gelijkheid, betere jobs, meer biodiversiteit, minder droogte, ... Elke tiende van een...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons