18 Sep 2021 | 10:15

Bestuursverkiezingen 2021

In september start Jong Groen een nieuw werkjaar. Dat betekent ook een nieuw nationaal bestuur, een nieuwe raad van bestuur én nieuwe aanspreekpunten integriteit (of API's)!

We gaan dus op zoek naar:

  • Een nieuwe bestuursploeg van 10 vrijwilligers (voor functies van 1 jaar)
  • Een jaarthema dat volgens jou centraal moet staan in het komende bestuursjaar.
  • Een nieuwe raad van bestuur van 5 vrijwilligers (voor functies van 1 of 2 jaar)
  • 2 nieuwe API's (voor 2 jaar)
  • Alle informatie over deze functies kan je rustig hier nalezen: jonggroen.be/verkiezingen_2021 

Intussen zijn de kandidaten gekend: je kan hun kandidaturen hier nalezen. 

Op zaterdag 18 september is het dan zo ver: onze jaarlijkse bestuursverkiezingen! We kiezen dan een nieuw bestuur en raad van bestuur uit deze kandidaten. We bekrachtigen dan ook de keuze voor twee nieuwe API's.

De verkiezingen zullen dit jaar opnieuw online doorgaan. Schrijf je dus zeker in via de knop hieronder zodat we je alle nodige informatie kunnen bezorgen (zoals een overzicht van de kandidaten, de precieze timing, de zoom link etc.)

We starten de dag (stipt om 10u15!) met de Algemene Vergadering (AV) waarbij we de nieuwe leden van de Raad van Bestuur verkiezen én de API’s bekrachtigen. Zorg dus zeker dat jouw afdeling een vertegenwoordiger zendt! De AV staat open voor iedereen, maar enkel de AV vertegenwoordigers (1 per afdeling) kunnen meestemmen. 

Na de lunch (stipt 13u!) beginnen we met de verkiezing van het jaarthema! Dat is het thema dat een jaar lang centraal zal staan in alle activiteiten en acties van Jong Groen nationaal. 

Daaropvolgend verkiezen we de nieuwe bestuursploeg. We beginnen met het kiezen van een nieuw voorzittersduo. Dan gaan we over naar de overige bestuursfuncties

  • Waar? Online via Zoom.
  • Hoe laat? Inbellen kan vanaf 9u45. Starten doen we om 10u15. We voorzien een lunch pauze en andere kleine pauze momentjes. 
  • Alle nodige linken én een meer gedetailleerd programma zenden we nog naar de mensen die zich inschrijven via de knop hieronder.

Opgepast! Ben je kandidaat? Dan verwachten we je wel in levende lijve in het "Greenhouse" (de kantoren van (Jong) Groen) in Brussel.

  • Van Orleystraat 5-11, op 15min wandelen van het Brusselse Centraal Station of 3 min wandelen van metrohalte Madou. 
  • Al onze functies zijn vrijwillig en dus onbetaald. Maar Jong Groen staat wel in voor vervoerskosten en andere onkosten die je in je functie zou moeten maken.

Zoek je meer informatie of heb je vragen? Neem dan zeker contact op met Robbe ([email protected]voorzitter van onze Raad van Bestuur) of [email protected] (medewerker van Jong Groen)

Schrijf je in

Kom je?

Vergelijkbare gebeurtenissen

Gent, België
08 mrt 2024 | 18:00
Met Jong Groen naar de Vrouwenmars!

8 maart is Internationale Vrouwendag! Ook in 2024 zijn er nog genoeg redenen om op te staan en actie te ondernemen! Ongelijke lonen, femicide, onrealistische schoonheidsidealen, partnergeweld, straatintimidatie, seksueel geweld,...

Lees verder ›
Gent, België
12 mrt 2024 | 20:00
Petra On Tour (Gent)!

Queen P, the one and only Petra De Sutter, komt naar Gent! Op 9 juni en 13 oktober zijn het verkiezingen. Van de kleinste gemeenteraad tot in het Europees Parlement....

Lees verder ›
Sint-Niklaas, België
16 mrt 2024 | 12:00
Samen naar de Campagnestartdag (GROEN)!

Bereid je alvast voor op onze Campagne Kick-off van zaterdag 6 april door deel te nemen aan de Startdagcampagne van Groen. Je kunt nooit genoeg voorbereid zijn voor de verkiezingen!...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons