18 Sep 2021 | 10:15

Bestuursverkiezingen 2021

In september start Jong Groen een nieuw werkjaar. Dat betekent ook een nieuw nationaal bestuur, een nieuwe raad van bestuur én nieuwe aanspreekpunten integriteit (of API's)!

We gaan dus op zoek naar:

  • Een nieuwe bestuursploeg van 10 vrijwilligers (voor functies van 1 jaar)
  • Een jaarthema dat volgens jou centraal moet staan in het komende bestuursjaar.
  • Een nieuwe raad van bestuur van 5 vrijwilligers (voor functies van 1 of 2 jaar)
  • 2 nieuwe API's (voor 2 jaar)
  • Alle informatie over deze functies kan je rustig hier nalezen: jonggroen.be/verkiezingen_2021 

Intussen zijn de kandidaten gekend: je kan hun kandidaturen hier nalezen. 

Op zaterdag 18 september is het dan zo ver: onze jaarlijkse bestuursverkiezingen! We kiezen dan een nieuw bestuur en raad van bestuur uit deze kandidaten. We bekrachtigen dan ook de keuze voor twee nieuwe API's.

De verkiezingen zullen dit jaar opnieuw online doorgaan. Schrijf je dus zeker in via de knop hieronder zodat we je alle nodige informatie kunnen bezorgen (zoals een overzicht van de kandidaten, de precieze timing, de zoom link etc.)

We starten de dag (stipt om 10u15!) met de Algemene Vergadering (AV) waarbij we de nieuwe leden van de Raad van Bestuur verkiezen én de API’s bekrachtigen. Zorg dus zeker dat jouw afdeling een vertegenwoordiger zendt! De AV staat open voor iedereen, maar enkel de AV vertegenwoordigers (1 per afdeling) kunnen meestemmen. 

Na de lunch (stipt 13u!) beginnen we met de verkiezing van het jaarthema! Dat is het thema dat een jaar lang centraal zal staan in alle activiteiten en acties van Jong Groen nationaal. 

Daaropvolgend verkiezen we de nieuwe bestuursploeg. We beginnen met het kiezen van een nieuw voorzittersduo. Dan gaan we over naar de overige bestuursfuncties

  • Waar? Online via Zoom.
  • Hoe laat? Inbellen kan vanaf 9u45. Starten doen we om 10u15. We voorzien een lunch pauze en andere kleine pauze momentjes. 
  • Alle nodige linken én een meer gedetailleerd programma zenden we nog naar de mensen die zich inschrijven via de knop hieronder.

Opgepast! Ben je kandidaat? Dan verwachten we je wel in levende lijve in het "Greenhouse" (de kantoren van (Jong) Groen) in Brussel.

  • Van Orleystraat 5-11, op 15min wandelen van het Brusselse Centraal Station of 3 min wandelen van metrohalte Madou. 
  • Al onze functies zijn vrijwillig en dus onbetaald. Maar Jong Groen staat wel in voor vervoerskosten en andere onkosten die je in je functie zou moeten maken.

Zoek je meer informatie of heb je vragen? Neem dan zeker contact op met Robbe ([email protected]voorzitter van onze Raad van Bestuur) of [email protected] (medewerker van Jong Groen)

Schrijf je in

Kom je?

Vergelijkbare gebeurtenissen

Leuven, België
22 jun 2024 | 19:30
APRES-KIES

De verkiezingen komen eraan en hoewel we niet precies weten wat de toekomst brengt, weten we één ding zeker: we gaan het samen beleven! Daarom nodigen we je uit voor...

Lees verder ›

17 jul 2024 | 18:00
Zomerkamp 2024

🌟Maak je klaar voor Zomerkamp editie 2024🌟 🏕️ Reserveer nu je plekje voor het vijfdaagse avontuur van 17 tot 21 juli in Borgloon! Of sluit aan vanaf vrijdag 19 juli....

Lees verder ›
Antwerpen, België
10 aug 2024 | 14:00
Jong Groen @ Antwerp Pride!

🏳️‍🌈Save the date darlings!🏳️‍🌈 Maak je klaar voor iets spectaculairs, want Antwerp Pride staat voor de deur!🎉 Bereid je voor om te dansen, te pronken, te springen en te wandelen...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons