29 Apr 2022 | 19:30

Amendementencongres 2.0

Greenhouse Van Orleystraat 5-11 | Brussel 1000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Op 29 en 30 april organiseren we ons jaarlijks congres!

Net als vorig jaar wordt het dit jaar geen gewoon congres, maar het enige echte amendementencongres 2.0. 

Op vrijdagavond 29/04 komen we online samen vanaf 19u30 om reeds de eerste amendementen te stemmen. Op zaterdag 30/04 volgt dan de grote congresdag in Brussel. Hou deze data dus zeker vrij in je agenda!

Amendewatte?
Deze keer stemmen we niet op nieuwe standpunten, maar steken we onze bestaande standpunten in een nieuw jasje. We kunnen dus stemmen over wijzigingen (of "amendementen") op de Jong Groen standpunten. Vorig jaar namen we al heel wat standpunten onder handen. Dit jaar focussen we op de volgende thema’s:

  1. Onderwijs, Jeugd en Vrijetijdsbesteding (vrijdagavond, deel 1)
  2. Milieu en Klimaat (vrijdagavond, deel 1)
  3. Mobiliteit (zaterdag, deel 2)
  4. Welzijn en Samenleven (zaterdag, deel 2)
  5. Voedselsystemen (zaterdag, deel 3)
  6. Werk en Economie (zaterdag, deel 4)
  7. LGBTQIA+-rechten (zaterdag, deel 3)
  8. Interne Richtlijnen (vrijdagavond, deel 1)

Het congres is opgedeeld in vier delen en je kiest zelf aan welke delen je deelneemt. Je moet wel het hele deel meevolgen om geldig te kunnen stemmen.  

Hoe werkt het?
Alle Jong Groen leden kregen via mail congresboek: een bundel van alle standpunten die we herbekijken én alle voorgestelde wijzigingen of amendementen vanuit de verschillende themagroepen, afdelingen en leden. In het congresboek is ook het reglement van het congres te vinden en de dagplanning. 

Iedereen die is ingeschreven, krijgt ook alle praktische informatie doorgemaild. Denk aan zoomlinken, informatie over stemmen, pleiten en discussiëren tijdens het congres, informatie over de locatie van het congres zaterdag etc. 

Schrijf je dus snel in voor het congres via de knop hieronder. Op het congres zelf bespreken we alle voorstellen en stemmen we of we (delen van) onze standpunten willen wijzigen.

De volledige dagplanning voor vrijdag (29/04/2022) & zaterdag (30/04/2022)

Schrijf je in

Kom je?

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Gent, België
07 dec 2023 | 19:30
Met StuGent naar de Museumnacht!

!Save the date! Op donderdag 7 december gaan we samen naar de Museumnacht. De Gentse musea openen donderdagavond hun deuren van 18u tot 1u helemaal gratis voor jou. Elk van...

Lees verder ›

12 dec 2023 | 18:00
Online Open Forum 'Natuur en Klimaat'

Aan het begin van dit werkingsjaar kozen de Jong Groen-leden Natuur & Klimaat als jaarthema. Als nieuw bestuur willen we hier graag mee aan de slag gaan en organiseren daarom...

Lees verder ›
Gent, België
13 dec 2023 | 19:30
Werkgroep politiek Jong Groen Gent!

Jong Groen Gent organiseert op woensdag 13 december 19u30 opnieuw een werkgroep politiek op het gloednieuwe campagne secretariaat (Vlak naast Afsnis op St Jacobs). Op deze werkgroep bediscussiëren we de...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons