29 Apr 2022 | 19:30

Amendementencongres 2.0

Greenhouse Van Orleystraat 5-11 | Brussel 1000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Op 29 en 30 april organiseren we ons jaarlijks congres!

Net als vorig jaar wordt het dit jaar geen gewoon congres, maar het enige echte amendementencongres 2.0. 

Op vrijdagavond 29/04 komen we online samen vanaf 19u30 om reeds de eerste amendementen te stemmen. Op zaterdag 30/04 volgt dan de grote congresdag in Brussel. Hou deze data dus zeker vrij in je agenda!

Amendewatte?
Deze keer stemmen we niet op nieuwe standpunten, maar steken we onze bestaande standpunten in een nieuw jasje. We kunnen dus stemmen over wijzigingen (of "amendementen") op de Jong Groen standpunten. Vorig jaar namen we al heel wat standpunten onder handen. Dit jaar focussen we op de volgende thema’s:

  1. Onderwijs, Jeugd en Vrijetijdsbesteding (vrijdagavond, deel 1)
  2. Milieu en Klimaat (vrijdagavond, deel 1)
  3. Mobiliteit (zaterdag, deel 2)
  4. Welzijn en Samenleven (zaterdag, deel 2)
  5. Voedselsystemen (zaterdag, deel 3)
  6. Werk en Economie (zaterdag, deel 4)
  7. LGBTQIA+-rechten (zaterdag, deel 3)
  8. Interne Richtlijnen (vrijdagavond, deel 1)

Het congres is opgedeeld in vier delen en je kiest zelf aan welke delen je deelneemt. Je moet wel het hele deel meevolgen om geldig te kunnen stemmen.  

Hoe werkt het?
Alle Jong Groen leden kregen via mail congresboek: een bundel van alle standpunten die we herbekijken én alle voorgestelde wijzigingen of amendementen vanuit de verschillende themagroepen, afdelingen en leden. In het congresboek is ook het reglement van het congres te vinden en de dagplanning. 

Iedereen die is ingeschreven, krijgt ook alle praktische informatie doorgemaild. Denk aan zoomlinken, informatie over stemmen, pleiten en discussiëren tijdens het congres, informatie over de locatie van het congres zaterdag etc. 

Schrijf je dus snel in voor het congres via de knop hieronder. Op het congres zelf bespreken we alle voorstellen en stemmen we of we (delen van) onze standpunten willen wijzigen.

De volledige dagplanning voor vrijdag (29/04/2022) & zaterdag (30/04/2022)

Schrijf je in

Kom je?

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vergelijkbare gebeurtenissen


25 mei 2022 | 14:30
Heropstart Ecowarriors

Hey jij!Trek jij wel eens de straat op voor klimaatrechtvaardigheid? Protesteer je met een vurige passie tegen racisme, seksisme en ongelijkheid? Wil je acties uitdenken zoals een sit-in voor het...

Lees verder ›
Gent, België
26 jun 2022 | 15:00
Open Clean Air

Ghent, are you READY?  OPEN CLEAN AIR 2022  Propere, gezonde lucht is nog nooit zo een hop topic geweest! En daar gaan wij voor strijden en... dansen! Jong Groen Gent presenteert...

Lees verder ›
Oudenaarde, België
08 jul 2022 | 11:00
Zomerkamp

Van vrijdag 8 tem dinsdag 12 juli gaat Jong Groen op Zomerkamp in Oudenaarde!  Het wordt een vijfdaagse vol plezier, kennismaking, inhoud en ontspanning. Je kan de volle 5 dagen...

Lees verder ›
Alle evenementen ›
#detoekomstisvanons