Jong Groen

Jong Groen in een notendop

Jong Groen verbindt jongeren die willen meebouwen aan een sociale, rechtvaardige en duurzame toekomst. We bepalen samen onze standpunten en verspreiden die. Ben je tussen 15 en 33 jaar en kriebelt het om daaraan mee te werken? Dat kan op allerlei manieren.

Gevarieerd activiteitenaanbod

We bieden je vorming aan op nationale activiteiten. Op themadagen, herfstweekends en werkgroep-avonden krijg je informatie over relevante thema’s. Daarbij is er altijd veel ruimte om van gedachten te wisselen, je eigen mening te vormen en die ook te verwoorden. Zo kan je proeven van groene politiek.

En uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning en plezier. Zeker op de meerdaagse activiteiten zoals het jaarlijkse zomerkamp en het herfstweekend wisselen we inhoud af met vrije tijd en gezellige activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Zo nu en dan zijn er ook acties en betogingen waaraan je kan deelnemen.

Lokale afdelingen

Je kan lokaal actief worden. In heel wat gemeenten is er een afdeling van Jong Groen. Een afdeling organiseert activiteiten en acties over lokale thema’s. Ben je student? Grote kans dat er in jouw studeerstad ook een studentenafdeling van Jong Groen is. Hier ontdek je of er een afdeling in je buurt is.

Je kan ook actief meewerken aan de werking van Jong Groen. Elk jaar zijn er een aantal werkgroepen die enkele keren samenkomen, bijvoorbeeld om een activiteit in mekaar te boksen, het zomerkamp voor te bereiden, maar ook om een congrestekst inhoudelijk voor te bereiden.

Open en democratische werking

De politieke werking van Jong Groen wordt uitgebouwd door het bestuur. Dit bestuur wordt jaarlijks verkozen door het Open Forum, de nationale ledenvergadering. Het Open Forum wordt tweemaandelijks georganiseerd en is ook verantwoordelijk voor de belangrijkste inhoudelijke beslissingen.

Jong Groen is een onafhankelijke vzw en heeft dus een Raad van Bestuur en een Algemene Vergadering. Die twee organen waken over de goede werking van de vzw.

Wil je meer weten of lid worden? Surf dan naar www.jonggroen.be/doemee.