Verkiezingen 2012

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor de deur staat Jong Groen onder stoom. Heel wat jongeren bruisen van energie om van op de lijst of achter de schermen er een lap op te geven. Met een mix van frisse ideeën, enthousiasme en vertrouwen staan ze klaar om ingedommelde schepencolleges en burgemeesters wakker te schudden. Om kiezers warm te maken voor positieve en vernieuwende ideeën en om extra positieve aandacht voor jongeren af te dwingen.

Op www.sjerpzoektgroentje.be vind je een heleboel informatie over de lokale politiek, de ideeën van Jong Groen en het belang van jongeren die deelnemen aan het beleid. Ook enkele inspirerende filmpjes van jongeren die vertellen over hun engagement prijken op Sjerp zoekt Groentje.

Eerder dit jaar hield Jong Groen een congres Jong Lokaal 2012. Overleg en bemiddeling in plaats van geldboetes voor overlast, wijkbudgetten die lokale creativiteit stimuleren, betaalbaar wonen door Community Land Trusts, lokale energieproductie en een actieplan dat kinderarmoede bestrijdt. Dat zijn de vijf prioriteiten waarmee Jong Groen naar de verkiezingen trekt. Lees er meer over op www.jonggroen.be/5prioriteiten.

Bekijk de campagnefilmpjes die Jong Groen maakte van verschillende jonge kandidaten op www.jonggroen.be/filmpjes. Je ontdekt er waarom zij opkomen en wat ze in hun gemeente willen verwezenlijken.

Op de website van Groen lees je nog meer over de verkiezingen in jouw gemeente. Benieuwd naar de lijst? Naar het programma van Groen in jouw gemeente? Je leest het hier!

En als kers op de taart loont het zeker de moeite om een kijkje te nemen op deze pagina. Allerlei leuke campagne-ideeën, acties en jong geweld vind je er terug. Laat je inspireren!