Het behoeft geen betoog dat vandaag het migratiedebat in België – en bij uitbreiding Europa – voor ophef en polarisatie zorgt. Jong Groen heeft hierbij ook een rol. Migratie kan een verrijking zijn voor ons allen: politiek, sociaal en economisch.

Het conflict tussen Israël en Palestina  sleept al decennia aan. Het internationaal recht en het humanitair recht worden bij deze conflicten steeds weer door zowel Israëlieten als Palestijnen geschonden. Het structurele onrecht en de dagdagelijkse ellende moeten stoppen. Nu! Daarom wil Jong Groen een duidelijk signaal gegeven.

Verkleed als CEO's en rechters voerde Jong Groen actie tegen het nieuwe EU-VS vrijhandelsverdrag, ook wel bekend als TTIP. Vooral de oprichting van het 'ISDS', wordt op luid protest onthaald.

Jonge groene kandidaten van over heel Europa, gesteund door de Federation of Young European Greens (FYEG) in hun kandidatuur voor de Europese verkiezingen, organiseren een actie op 5 maart om 13u30 voor het Europese Parlement in Brussel.

In Mechelen hebben 100 jongeren uit alle uithoeken van Europa actie gevoerd voor meer jobs voor jongeren. Jongeren die vandaag een job zoeken voelen de arbeidsmarkt aan als een stoelendans: hoe langer, hoe meer jobs er verdwijnen.

Pagina's