Stemrecht vanaf 16 jaar voor de gemeente en provincie!

Geef jongeren vanaf 16 jaar stemrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen en provincieraadsverkiezingen!  

Elke dag komen jongeren in contact met onderwijs, openbaar vervoer, jeugdwerk, sport en vrije tijd, verkeersveiligheid, politie, armoedebeleid enz.
Allemaal zaken met een enorme impact op het dagelijkse leven van jongeren. De ervaringen van jongeren in het onderwijs, in het verkeer, met politie, met het OCMW, ... maakt hen tot wie ze zijn.

Toch zien we dat jongeren nauwelijks iets te zeggen hebben over de diensten waar ze gebruik van maken en de regels die hen worden opgelegd. Beleidsmakers beslissen vooral over de hoofden van jonge burgers heen. Vandaag worden jongeren hoogstens bevraagd in een lokale jeugdraad of bij experimentele projecten. En dan nog enkel als dit in de smaak valt van "de volwassenen".

Wij eisen dat jongeren vanaf 16 jaar een échte stem krijgen in onze samenleving.

Geef jongeren stemrecht vanaf 16 jaar! 

De Vlaamse regering herbekijkt op dit moment de kieswet voor de gemeenteraadsverkiezingen. En wij willen deze kans niet laten voorbijgaan! 

Teken de petitie en eis mee dat de Vlaamse regering jongeren vanaf 16 jaar stemrecht geeft in de verkiezingen voor de gemeenteraad en de provincieraad.

Want als jongeren mogen stemmen, dan moeten politici écht naar hen luisteren. Laat ons eindelijk een eerste stap zetten naar echte vertegenwoordiging voor jongeren.

35%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Jong Groen.
Petitie thema's
#detoekomstisvanons