Sjerp zoekt Groentje

Groen en Jong Groen lanceren campagne ‘Sjerp zoekt Groentje’ voor meer jongeren in de politiek

Groen en Jong Groen startten gisteren een campagne om jongeren warm te maken voor lokale politiek. Gemeenteraadsverkiezingen zijn hét moment waarop nieuw jong talent zijn intrede kan maken en waarop jongeren invloed kunnen hebben op het gemeentelijk beleid. De campagne ‘Sjerp zoekt Groentje’ bestaat uit een informatieve website (www.sjerpzoektgroentje.be) , flyers en affiches. Ervaren en beginnende politici vertellen in filmpjes over hun politiek engagement, reacties van vrienden en herinneringen aan de eerste keer campagne voeren.

“Op deze manier willen wij alle jongeren stimuleren om zelf aan politiek te doen en hun stem te laten horen” vertelt voorzitter van Jong Groen, Bart Dhondt. “Het is hoog tijd dat de jeugd ingedommelde schepenen en burgemeesters wakker schudt. De gemeente beslist over heel wat zaken die de leefwereld van jongeren rechtstreeks raakt: fuifruimte, mobiliteit, het aanleggen van pleinen, betaalbaar wonen. Wie beter dan zijzelf weten wat voor hen belangrijk is? Jong Groen hoopt niet alleen dat jongeren bewust gaan kiezen op 14 oktober, maar dat ze ook actie ondernemen of zelf als groentje in de politiek stappen.”

Groen en Jong Groen slaan met deze campagne de handen in elkaar om zoveel mogelijk jongeren te overtuigen zich te engageren voor hun gemeente. Groen-voorzitter Wouter Van Besien: “Jongeren moeten alle kans krijgen om aan politiek te doen, niet alleen omdat ze dat verdienen, maar ook omdat jongeren op alle politieke niveaus nodig zijn. Jonge mensen hebben een vernieuwende kijk op situaties, bedenken oplossingen op lange termijn en zijn nog niet vastgeroest in systemen en denkpatronen.”

Woensdag 15 februari trapten de groenen deze campagne af in studentenstad Leuven. Jeugdige passanten konden er achter een bureau plaatsnemen, en als burgemeester voor 30 seconden - mét lint om de schouders - ideeën geven voor de lokale politiek.

Foto's zijn terug te vinden op de facebookpagina van Jong Groen.