Afdelingen in Vlaams-Brabant

Vanuit een ecologisch en progressief gedachtegoed willen we met Jong Groen jongeren de kans geven om hun stem te laten horen rond politieke thema's, zowel van binnen Dilbeek als daarbuiten. Het nut of onnut van GAS, de heraanleg van de Dilbeekse straten en centra, de verbreding van de Ring, de klimaatverandering, hoe zal en moet Dilbeek er uit zien in 2050, verlaging van de stemgerechtigde leeftijd,...

Het zijn maar enkele thema's die we eens op de agenda kunnen zetten. Voor Jong Groen is (politieke) inspraak voor jongeren echt ongelooflijk belangrijk, inspraak die soms wel eens wordt vergeten of aan de kant geschoven. En omdat de boog niet altijd kan gespannen staan, zullen er ook natuurlijk ook genoeg plezante activiteiten op de kalender staan!

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste jongeren om onze groep te komen versterken. Heb je zin om mee doen? Laat ons dan zeker iets weten!

Jong Groen Dilbeek op Facebook

Jong Groen Leuven wil niet meer of minder zijn dan dé politieke groene spreekbuis van, voor en door Leuvense jongeren. In ons streven naar een rechtvaardigere, warmere samenleving en een gezond leefmilieu, willen we wegen op de Leuvense en de nationale politieke agenda.

Met een verfrissend enthousiasme en ook wat jeugdige stoutmoedigheid organiseren we vorming, ontspanning en acties, die allemaal in het teken staan van het verwezenlijken van onze doelstellingen.

De bestuursploeg staat in voor de dagdagelijkse werking van Jong Groen Leuven. Zij houdt regelmatig contact met Groen Leuven en met heel wat jongerenverenigingen, middenveldsorganisaties en andere politieke verenigingen.

Elke maand is er een algemene ledenvergadering, waarop alle Leuvense leden worden uitgenodigd. Er wordt dan informatie uitgewisseld en de activiteiten worden vastgelegd en uitgewerkt. We organiseren regelmatig vormings- of ontspanningsactiviteiten. Daarnaast organiseren we eveneens acties die onze strijdpunten en onze vereniging onder de aandacht brengen.

Wil jij er ook voor gaan? Contacteer ons dan snel!

Jong Groen Londerzeel start op!

Woon je in Londerzeel, ben je het groene gedachtegoed genegen en wil je je engageren voor Jong Groen Londerzeel? Geef een gil via londerzeel [at] jonggroen.be!

Jong Groen StuLeuven is een groep studenten aan de KU Leuven en de verschillende Leuvense hogescholen. We zetten ons samen in voor ecologische thema’s. Ons doel is om die thema’s onder de aandacht van de student te brengen en een platform te bieden aan jongeren die zich er graag in verdiepen. Zo willen we als jonge studenten onze bescheiden bijdrage leveren aan een duurzame en sociale samenleving. Wil je graag andere studenten leren kennen, die ook iets willen doen voor deze stad, dit land of deze wereld? Dan ben je bij ons op de juiste plaats!

We werken nauw nauw samen met Jong Groen Leuven, en organiseren zo vormende en ontspannende activiteiten: een toogpraat, een filmavond, een sofagesprek... en natuurlijk de Café Verdes, waar we interessante sprekers combineren met leuke muziek.Natuurlijk is er ook ruimte voor je eigen inbreng. Iedereen is steeds welkom, dus hou zeker onze Facebookpagina in hett oog. Tot op één van de activiteiten!

#comingsoon

Je engageren voor Jong Groen Zemst? Dat kan! Stuur snel een mailtje naar zemst [at] jonggroen.be voor meer info.

Beersel

Maarten Motté
Laarheidestraat 95 bus: 0303
1650 Beersel
0479 33 47 74

Kampenhout

Arne Verstockt
1910 Kampenhout