20 okt 2020

Wat is de PoRa?

De politieke raad kan je het best omschrijven als het parlement van Groen, onze ouderpartij. Zij bekijken voornamelijk inhoudelijke dossiers en onderhouden wat de structuur van de partij. In de raad zitten vertegenwoordigers van verschillende regio’s, GroenPlus en Jong Groen.

Dat is dus wat onze Pora-vertegenwoordigers doen: ze vertegenwoordigen Jong Groen in de politieke raad. 

 

Wat is de PoRa werkgroep?

Om Jong Groen goed te vertegenwoordigen, hebben we input nodig. Welkom dus in de politieke raad werkgroep! Ons doel is om daar dingen te bespreken die op de agenda staan, maar ook om samen te wegen op het beleid van Groen. Dat kan bijvoorbeeld door inhoudelijk een thema uit te werken en het dan op de politieke raad te presenteren. Op onze eerste vergadering bekijken we samen wat we kunnen doen.

 

 Wat kan jij doen?

Jij kan op verschillende manieren mee werken afhankelijk van hoeveel tijd je kan vrijmaken. Heb je bijvoorbeeld best wel wat tijd om je vast te bijten in dossiers? Yes! Ga je gang! Geen tijd om in real life te vergaderen? Absoluut geen probleem. Meer dan welkom om ook gewoon te reageren op de verschillende posts in deze Facebookgroep of op documenten in de drive. Laat je gaan en doe waar je je goed bij voelt 

Let op, voor dit engagement is lidmaatschap van Jong Groen een vereiste. Lid worden van Jong Groen kan makkelijk en kosteloos via https://www.jonggroen.be/word_lid

 

Je hoeft absoluut geen politieke ervaring of achtergrond te hebben, gewoon zin om mee te doen is meer dan voldoende! Samen verbeteren we een klein beetje de wereld met onze discussies.

 

Meld je aan als pora enthousiast.

#detoekomstisvanons