16 okt 2018

Plantaardige maaltijden stimuleren in de horeca

Een plantaardig (vegan) dieet biedt tal van voordelen. Ze bevordert niet enkel dierenwelzijn,
maar heeft het ook een significant lagere impact op klimaat en milieu, en een positief effect op
de volksgezondheid. Meer en meer mensen in België zien dit in en laten vlees vaker links liggen.
Thuis is het makkelijk voor mensen om te experimenteren met de plantaardige keuken, maar
eenmaal daarbuiten is het niet altijd evident om plantaardig te kiezen. Als drempelverlagende
maatregel stelt Jong Groen voor dat horecazaken en traiteurs die veganistische gerechten op het
menu zetten een financiële stimulans moeten krijgen (o.a. in de vorm van een lastenverlaging).
Dit zal ervoor zorgen dat mensen buitenshuis makkelijker een plantaardige levensstijl kunnen
aanhouden en dat meer mensen in contact komen met plantaardig voedsel. Horeca-zaken en
traiteurs worden ook aangemoedigd om gezonde plantaardige maaltijden te serveren.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
#detoekomstisvanons