Waarom FM Brussel moet blijven

Het nieuws sloeg vandaag in als een bom. FM Brussel houdt deze maand op met bestaan omdat het Nederlandstalig radiolandschap te competitief is.
FM Brussel was en is al jarenlang de referentie voor de Brusselse jongeren voor partytips, nieuwe cafés en hippe spots in Brussel.

Ook voor nieuwkomers in Brussel was en is de radio de place-to-be. Het was en is FM Brussel dat mij ooit de weg wees in The City en mij de plekjes toonde waar ik nog nooit geweest was.

Het was en is ook de enige plek in het Nederlandstalige aanbod die nog degelijk rapporteert wat er leeft in Brussel. Toen berichtgeving over Brussel minder en minder aan bod kwam op de Vlaamse radio, was en is het FM Brussel die mij een dagelijkse portielokaal nieuws en reportages leverde en levert.

Het was en is ook het radiostation dat nog andere muziek durft programmeren en zo verbindend werkt onder de verschillende Brusselse taalgroepen. Frans-, Nederlands-, Engels- of anderstalige jongeren kennen en luisteren allemaal naar FM Brussel.

Het was en is - nog steeds - een uitstekende weerspiegeling van wat Brussel is en het zou zonde zijn om zo’n instituut te verliezen. FM Brussel is immers Brussels en net als Brussel is het een deel van ons, Brusselse jongeren.

Jong Groen Brussel