De duurzame Vauban-wijk in Freiburg, de hydro-energiecentrale van Zürich, Green Capital 2016 Ljubljana, het Bialowiezawoud dat erkend is als werelderfgoed maar ten prooi valt aan boskap, de kerncentrale van Tsjernobyl, de ongereptheid van Wit- Rusland, het Finse basisinkomen, de Letse windmolens ... Lander Wantens - 25 jaar en voorzitter van Groen Aalst - is het allemaal tegengekomen op zijn 10 weken durende fietstocht van net geen 7.000 km.

Onze watervoorraden staan onder druk, niet enkel in ontwikkelingslanden, maar ook bij ons in België. Wat moet anders? En hoe kunnen we persoonlijk een impact hebben op onze watervoetafdruk? Jong Groen legt de feiten op tafel en zoekt het voor je uit.

In het voorjaar van 2016 raakte bekend dat Fons Duchateau, voorzitter van de Antwerpse OCMW-raad (N-VA), daklozencentrum De Vaart op de markt zou brengen. Studente sociaal werk Sarah El Massaoudi Verryt aan het woord.

Een wereld waarin alles voor iedereen toegankelijk is. Voertuigen zijn zelfrijdend en (energie)efficiënt. Steden blijven autonoom in ecologische balans. Een utopie? Niet als we moderne technologie ten volle inzetten, aldus de Amerikaanse futurist Jacque Fresco.

Een biomarkt is een geweldige plek om je boodschappen te doen. Waarom zou je nog een supermarkt bezoeken als je alles vers, gezond en lokaal kunt kopen? Vlam ging op stap naar drie biomarktjes in Vlaanderen om te ontdekken wat je er allemaal kan krijgen en om de sfeer op te snuiven. 

Pagina's