Vacature voltijds coördinator Jong Groen

Organisatie

Jong Groen is een politieke jeugdorganisatie die zich inzet voor een duurzame en sociale samenleving. Jong Groen wil jongeren uit alle lagen van de samenleving bij groene politiek betrekken met een transparante en laagdrempelige werking waarin ze elkaar kunnen ontmoeten en het groene gedachtegoed verder ontwikkelen en verspreiden.

Jong Groen doet dit onder meer door een uitgebreid en gevarieerd activiteitenaanbod te ontwikkelen voor, door en met jongeren.

Algemene opdracht

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van Jong Groen en de administratie van het secretariaat. Je coördineert de nationale werking en de andere medewerkers van Jong Groen. Je werkt nauw samen met de 2 andere Jong Groen medewerkers en met de vrijwilligers van Jong Groen.

Je ondersteunt de activiteiten en staat in voor de begeleiding van leden en vrijwilligers. Hierbij leg je een bijzondere focus op de laagdrempeligheid en diversiteit van de hele werking.

Taken

 • Coördinatie
  Je bewaart het overzicht van de werking van de organisatie. Hierbij stuur je de andere personeelsleden aan en hou je de continuïteit van de werking in de gaten. Je bent de persoon die samen met de andere medewerkers de administratie van Jong Groen verzorgt. Je bent samen met de raad van bestuur verantwoordelijk voor de financiën van de vzw.
 • Diversiteit, leden- en vrijwilligerswerking
  Jong Groen wil enerzijds extra projecten opzetten om de diversiteit in haar eigen werking te verhogen. Je trekt enkele van deze projecten. Anderzijds streeft Jong Groen er ook naar om de verschillende leden en vrijwilligers tot hun recht te laten komen. De afgelopen jaren is het aantal actieve leden gestegen. Jij zorgt ervoor dat deze leden zich actief betrokken voelen bij de werking en een eigen bijdrage kunnen leveren.
 • Activiteiten
  Samen met het bestuur en de vrijwilligers bereid je activiteiten voor. Je neemt een deel van de praktische organisatie voor je rekening. Hierbij behoud je het overzicht en zorg je ervoor dat de activiteit logistiek niets tekort komt.

Profiel

Je bent jong van geest en bent thuis in de leefwereld van jongeren en het jeugd- en vormingswerk. Als vrijwilliger of als beroepskracht deed je ervaring op in het (lokaal) jeugdwerk. Je hebt inzicht in de werking en de dynamiek van groepen en kan hen intensief begeleiden. Je beschikt over een methodische bagage om groepsprocessen te ondersteunen.

Je hebt ervaring in het coördineren van een (jongeren)werking. Hierbij ben je in staat om het overzicht te behouden en werk je planmatig. Je probeert de werking zo goed als mogelijk af te stemmen op elke geïnteresseerde jongere. Je kan vrijwilligers motiveren en warm maken voor waar Jong Groen voor staat, voor wat de organisatie uitdraagt en opzet. Het groene gedachtegoed is jou dan ook niet vreemd. Tegelijk ben je diplomatisch, hak je wanneer nodig knopen door en kan je om met stress op drukke momenten. Je bent een goede organisator waarbij je de details niet uit het oog verliest. Je communiceert duidelijk en correct zowel mondeling als schriftelijk.
Je kan efficiënt werken, zelfstandig en in teamverband. Hierbij respecteer je deadlines en werk je punctueel bij het uitvoeren van administratieve opdrachten. Je gaat ook verantwoord om met de financiële middelen die Jong Groen ter beschikking heeft.
Je kan vlot overweg met een computer en Windows software (Word, Excel, Powerpoint, Outlook).

Werken bij Jong Groen impliceert dat je achter de visie en doelstellingen van Jong Groen staat.

Je hebt geen probleem met flexibele werkuren voor avondvergaderingen of activiteiten in het weekend.

Aanbod

 • Een contract van minimum 4/5 en een mogelijke uitbreiding naar een voltijds contract (38 uren per week) van onbepaalde duur.
 • Een verloning volgens PC 329 B1a, medewerker categorie 1.
 • Afwisselend werk met gemotiveerde jonge mensen en ruimte voor initiatief.
 • Snelle indiensttreding.
 • Een leerrijke en uitdagende werkomgeving. 
 • Volledige terugbetaling van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (werkplaats op wandelafstand van het station Brussel-Zuid).

De selectie gebeurt op basis van competenties, ongeacht genderidentiteit, afkomst of handicap.

Selectie

 • Op 30 maar en 2 april 2015 worden selectiegesprekken georganiseerd. We vragen om deze data alvast vrij te houden. 
 • Aan het einde van de week van 23 maart 2015 contacteren we je indien jouw kandidatuur weerhouden is voor de verdere procedure. We behandelen je kandidatuur met de nodige discretie.

Solliciteren

Ten laatste op 20 maart 2015. Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae naar vacature [at] jonggroen.be.
Praktische info

 • Plaats van tewerkstelling: Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Anderlecht
 • Uurregeling: werkuren worden in overleg bepaald
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk

Nog vragen?

Voor meer inlichtingen kan je vanaf 12 februari 2015 contact opnemen met Lies Corneillie, voorzitter van de raad van bestuur op +32 498 72 43 75.