Stop met zagen en doe iets!

Dinsdagavond 8 september verkozen de leden van Jong Groen een nieuw nationaal bestuur. Céline Van Den Abeele werd herverkozen als voorzitter. Sielke Eeckhout, vorig jaar reeds nationaal bestuurslid, wordt haar nieuwe compagnon de route als ondervoorzitter.
 
 
Het nieuwe voorzittersduo haalt meteen uit naar de apathie bij de heersende politieke elite. “Onvoorstelbaar hoe politici bij elke nieuwe gebeurtenis hun profileringsdrang telkens laten voorgaan op structurele oplossingen”, laakt Van Den Abeele. “Of het nu gaat over klimaatverandering of de vluchtelingencrisis, ze verzaken aan de kern van hun plicht” Jong Groen roept alle jongeren daarom op het anders te doen en de handen uit de mouwen te steken om mee te werken aan een solidaire, rechtvaardige wereld. “Engagez vous! Zodat onze kinderen later niet zo teleurgesteld moeten zijn in hun politieke ouders als wij nu.”

Ook de rest van het nationale bestuur werd opnieuw samengesteld. Brendan De Baets blijft in het nationale bestuur, dit jaar als afdelingsverantwoordelijke. De andere 6 leden van het bestuur zijn nieuwe gezichten. Belinda Torres Leclercq wordt de nieuwe internationale secretaris. Jeroen Van Lysebettens, Elise De Meulenaere, Stefanie De Bock en Thomas Heylen zijn de vier nieuwe, algemene bestuurleden. Ook de Raad van Bestuur van Jong Groen werd opnieuw samengesteld. Gert-Jan Abrams is de nieuwe voorzitter.

Het nieuwe bestuur vertrekt meteen op weekend om hun plannen voor het komende jaar uit te werken. Dit jaar willen de jonge groenen vooral veel in actie komen om hun progressieve standpunt luid en duidelijk kenbaar te maken. Uiteraard zal het thema klimaat hoog op de agenda staan.