Pallieterland: terug van weggeweest

Jong Groen Pallieterland, de afdeling die Berlaar, Lier, Heist-op-den-Berg en Nijlen omvat, is weer helemaal terug van weggeweest. Na een moeilijkere periode het voorbije jaar heeft de afdeling zich na een generatiewissel meer dan ooit herpakt, onder andere met de succesvolle Rupsje-ooit-genoegactie, ter gelegenheid van de jaarlijkse avondmarkt te Berlaar.

Na de insectenhype vorig jaar, wilden we opnieuw een actie organiseren om insectenhapjes in de schijnwerpers te zetten. Door hun hoge eiwit- en lage vetgehalte zijn insecten erg voedzaam en bijgevolg prima vleesvervangers. Insecten zijn de toekomst. Ze vormen een duurzaam alternatief om ons van onze dagelijkse vleesverslaving af te helpen. Aan de voorbijgangers deelden we insectennuggets uit, met daarin gemalen buffaloworm. Een heus succes: de overgrote meerderheid waagde zich gewillig aan een onschuldig stukje insect.

Jong Groen Pallieterland deelt insectennuggets uit op de avondmarkt in Berlaar. (foto: Linde De Vos)

Naast deze stunt heeft Jong Groen Pallieterland, net als vele andere afdelingen van Jong Groen, de media gehaald met de #OokMijnStraatactie. Diversiteit is realiteit, en dat mocht zeker belicht worden op de dag van de culturele diversiteit. Onze eigen cultuur wordt steeds rijker. Antiglobalisme met een cultureel motief verzuurt onze samenleving en gooit ons 200 jaar terug in de tijd. Wij wilden culturele en genderdiversiteit in de bloemetjes zetten. Daarom zijn wij vol enthousiasme door de straten van de vier Pallietergemeenten getrokken om deze boodschap te verspreiden. We vervingen straatnaamborden en versierden deze met ballonen, vlaggetjes en lampionnen. Zo werd de “Gebroeders Van Raemdonckstraat” de “Gebroeders M.L. en A.D. Kingstraat” en toverden we de “J.E. Claeslaan” om naar de enige echte “Meyrem Almacilaan”. De voorzitster van onze moederpartij verdient zeker ook een pluim, bij deze.

Binnenkort komt Orlando Verde -stafmedewerker bij KifKif, blogger en filmmaker- spreken in onze afdeling, waarschijnlijk gecombineerd met een film over diversiteit. Een exacte datum is nog niet vastgelegd. Indien je geïnteresseerd bent, hou dan zeker de Facebookpagina van Jong Groen Pallieterland goed in het oog de komende weken!

Auteur: Brend Van Ransbeeck