Jong Groen plant palmbomen in Brussel

Op 22 april – Earth-Day – komt Jong Groen palmbomen planten bij jou thuis. Met deze actie willen de jongeren de stad voorbereiden op de klimaatopwarming. “De temperaturen blijven stijgen. 2014 was het warmste jaar ooit. Wij zijn realistisch en bereiden ons voor op het exotisch klimaat dat ons te wachten staat.” 

“Door de opwarming van de aarde kunnen palmbomen nu zelfs in Brussel groeien. Met onze palmbomen gebruiken we een gevolg van de klimaatopwarming om de verdere klimaatopwarming tegen te gaan,” zegt Sophie  Boucquey, voorzitster van Jong Groen Brussel.

Jong Groen kaart hiermee het gebrek aan groene ruimte in Brussel aan. Op dit moment hebben de 190 000 inwoners in de armste wijken van de stad maar een halve vierkante meter groene ruimte ter beschikking. “Dit is onleefbaar. Brussel heeft nood aan extra parken, niet aan extra parkings. Meer groene ruimte in de stad is een kwestie van gezond verstand. Als de overheid het niet doet, doen wij het zelf,” aldus de jongeren.

Waarom (palm)bomen?
Bomen zijn de beste technologie om CO2 uit de lucht te halen. Het planten van bomen is één van de snelste, goedkoopste en efficiëntste manieren om CO2 op te vangen, zo bevestigt recent onderzoek van Oxford University. Herbebossing, verbeteringen aan bodems en biochar (pyrolyse van biomassa) kunnen het koolstofbudget met ongeveer 12% vergroten (tegen 2050), terwijl technologie maar voor 2% uitbreiding kan zorgen. “CO2 uit de lucht halen  is dus eenvoudiger dan men soms denkt, want bomen hebben eigenlijk veel meer potentieel dan andere meer ‘industriële’ oplossingen,” aldus de jongeren.

Oproep: Mail je naam en adres naar brussel [at] jonggroen.be. Op 22 april komen de palmboomridders langs bij jou thuis!

Meer info over bomen en andere technologiën tegen de klimaatverandering op http://www.zeronaut.be/bomen-zijn-beste-technologie-tegen-klimaatverandering/

Foto of reportage?
Contacteer Sophie Boucquey – 0494 03 18 41 – //brussel [at] jonggroen.be">brussel [at] jonggroen.be