Toen we een standpunt innamen rond ggo’s hadden we natuurlijk reacties verwacht. In een gepolariseerd debat als dit schop je met een genuanceerde mening tegen de schenen bij voor- en tegenstanders. Stukken uit ons standpunt werden uit de context gerukt.

De verhouding tussen jongeren en politiek. “We voelen ons niet vertegenwoordigd” is een zin die we overal horen terugkomen. De schuld van de politici? The times, they are a’changing, zong Bob Dylan in de jaren ’60 al. In 2016 wint hij er de Nobelprijs Literatuur mee.

Dinsdagavond 27 september verkozen de leden van Jong Groen een nieuw bestuur en nieuwe voorzitsters. Belinda Torres Leclercq (27) en Stefanie De Bock (20) zullen de functie van co-voorzitsters vervullen.

Onze minister van Natuur Joke Schauvliege is niet meteen toonbeeld van daadkracht bij het bossen aanplanten. Jong Groen wil hier verandering in brengen! Onder het motto ‘Think big, start small’, roepen we Joke op om een braakliggend terrein in Mechelen te bebossen.

Diversiteit is realiteit. Migratie heeft onze samenleving rijker gemaakt. In eigen land en wereldwijd vinden we rolmodellen die meer erkenning verdienen. Met de actie #ooktmijnstraat herdoopt Jong Groen een aantal van de Vlaamse en Brusselse straten.

Pagina's