Jong Groen Kortrijk

Een stad als Kortrijk heeft bij uitstek nood aan jonge, frisse en groene mensen met goede ideeën. Alle Jong Groen leden in de randgemeenten zoals Kuurne, Wevelgem en Zwevegem waar momenteel geen Jong Groen werking is zijn bij ons meer dan welkom. Met Jong Groen in Kortrijk komen we regelmatig samen om van gedachten te wisselen, leuke activiteiten te organiseren (zoals een filmavond, toogpraat, quiz, enz.), de toestand in Kortrijk kritisch tegen het licht te houden en indien nodig actie te voeren. Woon of studeer je te Kortrijk, heb je een idee voor een leuk activiteit, heb je een voorstel over hoe het jeugdbeleid beter kan of wil je gewoon gezellig samen zitten met gelijkgezinden, iedereen is welkom.

Voor meer informatie check onze facebookpagina.

Blog

Uitdagingen voor het Hoger Onderwijs

Vorige week maandag startte het academiejaar reeds voor de hogeschool studenten en vandaag gaan ook de universiteiten KULAK en UGent campus Kortrijk van start. Dit jaar noteren we met 11.000 een record aantal studenten neer. Het aantal studenten zal de komende jaren nog toenemen omdat de lerarenopleiding van Vives te Tielt naar Kortrijk verhuist. Dat er meer jongeren in onze regio kiezen voor een vervolgopleiding is enkel positief te noemen want een degelijk diploma biedt de meeste kans op werkzekerheid.

Jong Groen Kortrijk vraagt gelijkwaardige behandeling voor samenhuizende jongeren en studenten

Kortrijk, 5 april 2016 ▪ “Studenten moeten zich kunnen domiciliëren in de stad waar ze studeren”: Louis Tobback is hierbij de eerste burgemeester die publiek zegt wat wij met Jong Groen in Kortrijk sinds december vorig jaar bepleiten. De Leuvense burgervader deed deze uitspraak gisterenavond in het kader van anti-terreurmaatregelen.

Pagina's