Zomerkaravaan woensdag van start in Ieper

Zomerkaravaan gaat woensdag van start in Ieper
Jong Groen! maakt zich op voor vijfdaagse fietstocht door de Westhoek

Van woensdag 7 juli tot zondag 11 juli trekt Jong Groen! erop uit tijdens haar jaarlijkse Zomerkaravaan. Tijdens deze vijfde editie ontdekt Jong Groen! de Westhoek en Noord-Frankrijk. Met een route via Ieper, Rijsel, Westouter, Diksmuide en De Panne doet de groene karavaan de leukste plekjes van deze prachtige streek aan. 

Eva Lauwers, bestuurslid van Jong Groen!, licht toe wat er zoal op het programma prijkt: "De Zomerkaravaan is zoals steeds een mix van inhoudelijke ateliers, culturele uitstapjes en sportieve activiteiten. Zo is er ondermeer een bezoek gepland aan enkele oorlogssites en ontdekken we samen met Les Jeunes Verts de prachtige stad Lille. Verder bezoeken we ook een paardenmelkerij in Nieuwkapelle, brouwerij ‘de Struise Brouwers' in Oostvleteren en in Diksmuide genieten we van concerten in café ‘4AD'. Natuurlijk staat er ook politieke inhoud op het programma. Zo staat er donderdagavond in Westouter een atelier over onderwijs gepland en gaat er zaterdagavond in Diksmuide een ‘clash der politieke ideologieën' door."

De aftrap van de vijfdaagse fietstocht wordt gegeven aan het station van Ieper, woensdag 7 juli om 11u30. De Zomerkaravaan wordt op zondag 11 juli met een lekkere pick-nick afgesloten op het strand in De Panne.

Eva Lauwers, bestuurslid Jong Groen!

Het volledige programma van de Zomerkaravaan is raadpleegbaar op www.jonggroen.be/zomerkaravaan.