Zomerkaravaan van start in Halle

Zomerkaravaan gaat woensdag van start in Halle

Jong Groen! maakt zich op voor vijfdaagse fietstocht door het Pajottenland.

Vanaf woensdag 8 juli tot zondag 12 juli trekt Jong Groen! erop uit tijdens haar jaarlijkse Zomerkaravaan. Tijdens deze vierde editie ontdekt Jong Groen! het Pajottenland, Brussel en de Druivenstreek. Met een route via Halle, Geraardsbergen, Affligem, Brussel en Beersel doet de groene karavaan de leukste plekjes van deze prachtige streek aan.

Kristof Calvo, voorzitter van Jong Groen!, licht toe wat er zoal op het programma prijkt: "De Zomerkaravaan is, zoals steeds, een mix van politieke ateliers, culturele uitstapjes en sportieve activiteiten. Zo is er ondermeer een bezoek gepland aan druivenkwekerij Soniën, waar de enige biologische tafeldruif van België geteeld wordt. Verder bezoeken we ook het kasteel van Gaasbeek, een kaasmakerij in Bever en in Brussel trekken we met de Brusselse Groen!-parlementsleden langs enkele spraakmakende Brusselse cafés. Maar er staat ook politieke inhoud op het programma. Zo is er donderdagavond in Geraardsbergen een avond gepland over de politieke crisis in Iran met VRT- journaliste Barbara De Beuckelaere."

De aftrap van de vijfdaagse fietstocht wordt gegeven aan het station van Halle, woensdag 8 juli om 11u30. De deelnemers van de karavaan verzamelen op het stationsplein voor een spetterend startmoment. Ook de aankomstlijn, op zondag 12 juli, ligt in Halle.

Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!