Zomerkaravaan gaat van start

Zomerkaravaan Jong Groen! gaat van start
Jong Groen! maakt zich op voor vijfdaagse fietstocht door Limburg.

Vanaf vandaag, woensdag 9 juli, tot en met zondag 13 juli trekt Jong Groen! erop uit tijdens haar jaarlijkse zomerkaravaan. Tijdens deze derde editie ontdekt Jong Groen! de provincie Limburg, dé fietsprovincie bij uitstek. Met een route via Hasselt, Heusden-Zolder, Maastricht, Tongeren en Sint-Truiden doet de karavaan de leukste plekjes van deze prachtige provincie aan. De zomerkaravaan is, zoals steeds, een mix van politieke ateliers, culterele uitstapjes en sportieve activiteiten. "Het programma van de vijfdaagse is meer dan goedgevuld. Zo is er ondermeer een bezoek gepland aan de oude mijnsite in Beringen, het natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het prachtige kastelencomplex Alden-Biesen. Tijdens de inhoudelijke sessies staan we ondermeer stil bij de staatshervorming en het pop- en rockbeleid in Limburg. Door het bezoek aan Maastricht, waar we onze Nederlandse vrienden van DWARS (de jongerenorganisatie van GroenLinks) zullen ontmoeten, krijgt deze editie zelfs een internationale dimensie", licht Kristof Calvo, woordvoerder van Jong Groen!, toe.

De keuze voor een Limburgse editie van de zomerkaravaan is niet toevallig. Eva Lauwers, woordvoerster van Jong Groen!, legt uit waarom Jong Groen! voor Limburg heeft gekozen: "Jong Groen! staat sinds kort weer helemaal op de kaart in Limburg, dankzij een nieuwe groep geëngageerde jongeren. In enkele gemeenten worden weldra lokale afdelingen opgericht en in september gaan we start met een studentenafdeling. Met de doortocht van de zomerkaravaan, waaraan een vijftigtal jongeren deelnemen, willen we dit nieuw elan in de verf zetten."

De aftrap van de vijfdaagse fietsttocht wordt gegeven in het centrum van Hasselt. De deelnemers van de karavaan verzamelen op de Grote Markt van Hasselt voor een spetterend startmoment met ondermeer groen bier en een optreden van Tom ‘Lalalover' Kestens, peter van Jong Groen! Limburg. Ook Mieke Vogels, meter van Jong Groen! Limburg, is van de partij. Nadien wordt de karavaan nog ontvangen op het stadhuis van Hasselt door Groen!-schepen Toon Hermans. Ook de aankomstlijn, op zondag 13 juli, ligt in de provinciehoofstad.

Eva Lauwers, woordvoerster Jong Groen!
Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!