Word jongerenvertegenwoordiger Klimaat

De Vlaamse Jeugdraad is op zoek naar een nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Klimaat. De toekomst van onze planeet is nog steeds niet veilig gesteld: de uitstoot van broeikasgassen is nog niet teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau en het kenteren van de klimaatverandering staat nog steeds niet bovenaan de politieke agenda. Het blijft dus van groot belang dat de stem van de jongeren van vandaag en van de toekomstige generaties in het klimaatdebat gebracht wordt.

De Vlaamse Jeugdraad mag één jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar de VN Klimaatconferentie (COP 18) binnen een grotere Belgische delegatie. Samen met de Franstalige jongerenvertegenwoordiger, zal de jongerenvertegenwoordiger een jeugdige kijk werpen op de discussies rond de klimaatverandering. Ze zullen optreden als adviseur in de officiële Belgische delegatie.

De jongerenvertegenwoordiger Klimaat houdt zich vooral met deze conferentie bezig, maar ter voorbereiding van de conferentie volgt hij/zij ook bij andere platformen het thema klimaat op. Als jongerenvertegenwoordiger Klimaat onderneem je niet alleen actie op internationaal niveau. Als jongere is het van belang dat je de vinger aan de pols houdt van de Vlaamse jongeren. Het is een belangrijke taak van de jongerenvertegenwoordiger om te peilen wat er onder de Vlaamse jongeren leeft en om aan de Vlaamse jongeren terug te koppelen wat jij hebt gedaan bij de Verenigde Naties.

Stel je kandidaat, lees alle informatie hier! De deadline is 1 mei.