Sinterklaas voor alle kinderen

Komt de Sint voor alle brave kinderen?
Voor Jong Groen! is de stijgende armoede ontoelaatbaar.

Met de komst van Sinterklaas is de maand van cadeautjes weer aangebroken. Alle kinderen wachten vol ongeduld op de massa's cadeautjes die ze zullen krijgen van de Sint en de Kerstman. Toch zullen niet alle kinderen gelukkig gemaakt worden door deze brave mannen. Niet omdat ze stout geweest zijn, maar omdat hun ouders de geschenken niet meer kunnen betalen. En deze groep wordt steeds groter. Toch blijft het opvallend stil in de Wetstraat. "Na vier jaar Paars is de armoede alleen maar toegenomen. De kloof tussen de rijkste en armste Belgen wordt steeds groter, maar een politiek antwoord blijft uit. Voor ons is armoede in een van de rijkste landen ter wereld onaanvaardbaar. Het is dus hoog tijd om het tij te keren", legt Kristof Calvo, woordvoerder van Jong Groen!, uit.

Voor Jong Groen! is het cruciaal dat er op korte termijn werk wordt gemaakt van een écht armoedebeleid. Elke dag zonder nieuwe regering is een dag waarop er geen werk gemaakt wordt van de strijd tegen de sluipende armoede in België. "Alles wordt duurder. Kijk maar naar de prijsstijgingen op basisvoeding. Daarnaast wegen stijgende huur- en energieprijzen steeds zwaarder door op het budget van gezinnen met lagere inkomens. Voor Jong Groen! moeten alle minimumuitkeringen dan ook dringend opgetrokken worden tot boven de Europese armoedegrens", vertelt Eva Lauwers, woordvoerster van Jong Groen!. Ook wonen moet opnieuw betaalbaar worden. Bijvoorbeeld door het invoeren van een maximumfactuur voor de huur. Tenslotte kan het gratis verstrekken van energie-audits de energiefactuur van kwetsbare gezinnen beduidend doen dalen.

Om deze eisen kracht bij te zetten voerde Jong Groen! op woensdag 5 december een ludieke actie op de Meir te Antwerpen. Samen met de Sint verrasten we winkelende voorbijgangers met een klein geschenkje.

Eva Lauwers, woordvoerster Jong Groen!
Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!

Thema: