Samen op weekend

Jong Groen! en EcoloJ gaan samen op weekend

Na een geslaagd weekend vorig jaar in Brussel, trekken Jong Groen! en EcoloJ dit jaar opnieuw samen op weekend. De jonge ecologisten uit Vlaanderen en Wallonië verzamelen 16, 17 en 18 november in Namen om het over groene politiek, de toekomst van ons land, de overeenkomsten, maar ook de verschillen tussen de twee jongerenpartijen te hebben. "Vorig jaar organiseerden we zo'n weekend voor het eerst. Zoals Groen! en Ecolo, die sinds 10 juni een gemeenschappelijke fractie vormen in de Kamer, hebben wij niet gewacht op een institutionele crisis om de dialoog met onze Franstalige vrienden aan te gaan. Vorig jaar was het zo leuk, dat een vervolg niet kon uitblijven. Door de politieke crisis heeft het gezamenlijke weekend natuurlijk ook een grote symbolische waarde" legt Eva Lauwers, woordvoerster van Jong Groen!, uit.

Het programma is een leuke mix van inhoudelijke ateliers en meer ontspannende activiteiten. Zo staat er ook een quiz over de vaderlandse geschiedenis en een TD met Vlaamse schlagers én Franse chansons op de agenda. Ook de staatshervorming komt aan bod. Zaterdagnamiddag komen Rudy Aernoudt (ex-kabinetschef Fientje Moerman en auteur van ondermeer "Vlaanderen, Wallonië, je t'aime moi non plus") en Paul Palsterman (ACV) immers langs om het over de toekomst van ons land te hebben. Zondagvoormiddag sluiten we het weekend af met een brunchgesprek samen met de kersverse voorzitters van Groen! en Ecolo: Mieke Vogels en Jean-Michel Javaux.

Met Jong Groen! en EcoloJ hopen wij in elk geval dat het weekend inspirerend werkt voor de regeringsonderhandelaars. "Deze crisis heeft lang genoeg geduurd. Elke dag extra zorgt voor nog meer imagoschade in het buitenland. Dit circus is ook niet goed voor de geloofwaardigheid van de politiek, in het bijzonder bij jongeren. Wij hopen in elk geval dat er snel een oplossing komt, maar die kan er alleen komen als de onderhandelaars het communautair opbod stoppen. Misschien moet oranje-blauw ook eens samen op weekend?" vraagt Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!, zich nog af.

Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!
Eva Lauwers, woordvoerster Jong Groen!