Opnieuw samen op weekend

Jong Groen! en écolo j opnieuw samen op weekend

Jonge ecologisten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel verzamelen in Nieuwpoort

Voor het derde jaar op rij trekt Jong Groen! samen met écolo j, de politieke jongerenorganisatie van Ecolo, op Herfstweekend. Van vrijdag 7 november tot zondag 9 november blazen de jonge ecologisten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel verzamelen in Nieuwpoort. Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!, legt uit waarom er opnieuw een gezamenlijk weekend plaatsvindt: "Terwijl de Wetstraat wordt gegijzeld door de communautaire tegenstellingen, werkt Jong Groen! steeds meer samen met écolo j. Niet zomaar natuurlijk, maar omdat we het als groenen belangrijk vinden om samen te werken over taalgrenzen heen. De voorbije twee edities werden door onze leden bijzonder enthousiast onthaald, dus een vervolg kon niet uitblijven."

Het programma wisselt inhoudelijke ateliers af met meer ontspannende activiteiten. Zo staat er ondermeer een natuurwandeling, een workshop over de financiële crisis en een spetterende fuif op de agenda. Zaterdagnamiddag staat volledig in het teken van Europa. Samen met ondermeer Bart Staes, Europarlementslid voor Groen!, en Philippe Lamberts, woordvoerder van de European Green Party blikken we vooruit naar de Europese verkiezingen. Nadien is het aan de aanwezige jongeren. In thematische werkgroepen denken zij na over klimaat, buitenlands beleid en institutionele hervormingen om concrete groene voorstellen uit te werken voor het Europa van de toekomst.

Zondagochtend is er nog een brunchgesprek gepland. In aanwezigheid van Meyrem Almaci, fractieleider voor Groen! in de Kamer, staan we stil bij de politieke actualiteit en de samenwerking van de groene partijen in ons land.

Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!

Foto's van het herfstweekend 2008