Nieuwe website is een feit

Nieuwe www.jonggroen.be is een feit

Jong Groen! lanceert nieuwe website met vernieuwde standpunten

Met enige fierheid lanceert Jong Groen! vandaag een nagelnieuwe website. Op de nieuwe www.jonggroen.be vind je voortaan alle info over acties en activiteiten van Jong Groen!. Voor de website werden ook nieuwe standpunten ontwikkeld. Jongeren kunnen er kennismaken met de groene kijk op belangrijke thema's zoals economie, klimaat, andersglobalisering en staatshervorming. Ook de lokale afdelingen krijgen een belangrijke plaats. Zij beheren voortaan zelf een pagina waarop ze nieuws posten, de lokale agenda bekend maken en foto's van activiteiten kunnen aanbieden. Zo krijgen zij de kans om hun werking nog beter bekend te maken bij de jongeren uit hun gemeente, stad of regio. Om de trouwe bezoeker wat variatie te bieden, zal de website doorheen het jaar regelmatig van aanschijn veranderen. Op dit moment ziet die er nog erg zomers uit, maar voor elk seizoen is er een andere look & feel ontwikkeld.

De nieuwe website staat niet op zich. Ook Peper, het driemaandelijkse magazine van Jong Groen!, ziet er voortaan helemaal anders uit. Vorige week viel de eerste editie nieuwe stijl in de bus bij ongeveer 3 000 leden en sympathisanten. Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!, is bijzonder tevreden: "Internet is anno 2008 voor jongeren het medium bij uitstek, dus een nieuwe website mocht niet ontbreken. Het ledenaantal zit in de lift, onze studentenwerkingen boeren goed en het aantal lokale afdelingen neemt toe. Met de nieuwe huisstijl, het vernieuwde magazine en de prachtige website moeten we in staat zijn om nog meer jongeren warm te maken voor groene politiek."

De nieuwe website is meteen het laatste wapenfeit van de huidige bestuursploeg. Morgen, woensdag 17 september, kiezen de leden een nieuw bestuur, met ondermeer - en dat is een primeur- een voorzitter.

Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!