Nieuwe bestuursploeg

Jong Groen! heeft een nieuw bestuur

Een nieuw elan voor Jong Groen!

De jaarvergadering van Jong Groen! heeft een nieuw nationaal bestuur gekozen. Jong Groen! is de politieke jongerenvereniging van moederpartij Groen!. Jong Groen! wil dé politieke spreekbuis zijn van, voor en door jongeren die opkomen voor een meer ecologische, meer rechtvaardige samenleving. Vanuit die optiek wil Jong Groen! zoveel mogelijk jongeren warm maken voor het groene gedachtegoed en politiek.

De pas verkozen bestuursploeg is een leuke mix van nieuwe gezichten en oude bekenden. Zo zijn de woordvoerders Eva Lauwers en Kristof Calvo nieuwkomers in het nationaal bestuur. Eva Lauwers (24) is biologe van opleiding en geeft les in het secundair onderwijs. Als kandidate op de Senaatslijst haalde ze bij de federale verkiezingen van 10 juni een erg knap resultaat. Kristof Calvo (20) is student Politieke & Sociale Wetenschappen en voorzitter van Groen! Willebroek. In oktober 2006 was hij lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen in het district Mechelen-Puurs.

Ook de andere functies werden ingevuld tijdens de jaarvergadering. Liebrecht Lierman is de nieuwe voorzitter van de Open Afdelingen Vergadering en Battal Erdogan wordt internationaal secretaris. Bart Dhondt staat in voor de begeleiding van de lokale afdelingen, terwijl Sofie Verspeeten en Bruno Mostrey voortaan samen de inhoudelijke werking coördineren. Daarnaast werden Ruben Vanhaverbeke en Ikrame Kastit aangeduid als de nieuwe vertegenwoordigers van Jong Groen! in de politieke raad van Groen!.

De belangrijkste opdracht van het nieuwe bestuur is de verdere uitbouw van Jong Groen! als frisse, radicale en dynamische politieke jongerenorganisatie. “Het is een leuke, erg enthousiaste nieuwe ploeg. We zijn er dus helemaal klaar voor. Met een herfstweekend samen met EcoloJ, een colloquium over een écht generatiepact in samenwerking met Groen! Plus en de voorzittersverkiezing van Groen! belooft het in elk geval een druk najaar te worden” aldus Kristof Calvo en Eva Lauwers, de nieuwe woordvoerders van Jong Groen!.

Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!
Eva Lauwers, woordvoerster Jong Groen!