Nieuw voorzittersduo

Voorzitter van Jong Groen, Bram Van Braeckevelt en ondervoorzitter Wanda Lauwers zijn geen kandidaat voor de bestuursverkiezingen van Jong Groen aanstaande dinsdag.

Elk jaar kiest Jong Groen een nieuw bestuur inclusief voorzittersduo. Hetzelfde mandaat binnen het bestuur kan maximaal één keer verlengd worden. Na twee jaar voorzitterschap geeft Bram Van Braeckevelt dus de fakkel door aan een nieuwe voorzitter. Wanda Lauwers neemt om persoonlijke redenen dit jaar geen mandaat op bij Jong Groen. Ook Imade Annouri kan zijn bestuursmandaat niet verlengen, wegens niet cumuleerbaar met Vlaams Parlementslid.

Van Braeckevelt, sinds 2012 ook gemeenteraadslid in Gent, was eerder zowel voorzitter bij Jong Groen Gent als afdelingsverantwoordelijke in het nationaal bestuur tot 2012. In datzelfde jaar volgde hij Bart D'hondt (nu gemeenteraadslid in Brussel) op als voorzitter van Jong Groen, eerst met Lies Corneillie (gemeenteraadslid Leuven) en in 2013 met Wanda Lauwers als ondervoorzitters.

De politieke meerderheid van de voorbije jaren heeft jongeren alleen maar in de steek gelaten en dat wordt niet gesmaakt. Jongeren zoeken een alternatief. Met een goeie 2900 leden op de teller groeide Jong Groen de voorbije jaren enorm snel. Jong Groen ging resoluut voor een toekomstperspectief voor jongeren, op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in hun rechten, door de GAS voor minderjarigen te veroordelen en te pleiten voor stemrecht vanaf 16.

"Het gezicht zijn van een organisatie waar het jong engagement van spat is een grote eer. De inzet en gedrevenheid van zoveel jongeren rond onze projecten over jongerenwerkloosheid, actief pluralisme en ook de verschillende verkiezingscampagnes zullen me bijblijven." besluit Van Braeckevelt. "Ik heb het enorm graag gedaan en ben dankbaar voor de kansen die ik kreeg. Met veel vertrouwen geef ik de fakkel door."

Dinsdagavond kiezen de Jong Groen leden een nieuw bestuur en een nieuw gezicht voor Jong Groen.