Bestuur bekritiseert Vlaamse Regering

Dinsdag verkozen de leden van Jong Groen een nieuw bestuur. De nieuwe ploeg aarzelt niet om het beleid van Bourgeois I op de korrel te nemen. "De nieuwe Vlaamse regering heeft een slechte start genomen nu alle besparingen kinderen en jongeren bijzonder hard treffen," aldus Céline Van Den Abeele, de nieuwe voorzitter van Jong Groen. "Duurdere kinderopvang, minder subsidies voor het verenigingsleven, hoger inschrijvingsgeld voor de universiteiten. Politici verwijzen naar 'de jeugd als onze toekomst', maar zetten alles in de steigers om die toekomst te hypothekeren."

Céline Van Den Abeele (27) vormt samen met Eline Deblaere (26) het nieuwe voorzittersduo. Ze volgen Bram Van Braeckevelt en Wanda Lauwers op.

Beiden waren vorig jaar actief als bestuurslid, net als Jan Keustermans en Gert-Jan Abrams, allebei herverkozen als internationaal secretaris en afdelingsverantwoordelijke. Nieuw in het bestuur zijn Brendan De Baets, Dries Valgaeren, Ikrame Kastit en Mattijs van Miert. Lies Corneillie blijft de Raad van Bestuur voorzitten.

Het komende werkjaar wil Jong Groen jongeren uit alle windstreken en met diverse achtergronden warm maken voor het groene gedachtegoed. De Jong Groenen zullen op verschillende manieren hun stem laten horen en tegengas bieden aan het rechts beleid dat momenteel in België en in Vlaanderen geïnstalleerd wordt. Tegelijkertijd zullen ze ook constructief blijven ijveren voor een progressievere ecologische en sociaal-economische agenda. "Want de stem van jongeren is te belangrijk om genegeerd te worden", zo benadrukt het nieuwe voorzittersduo.