Klimaatcampagne van start

Zonder ambitieus klimaatbeleid komt het water ons aan de lippen

Jong Groen! geeft vandaag startschot van grote klimaatcampagne

Met de lancering van de themawebsite www.wateraandelippen.be zet Jong Groen! vandaag een grote klimaatcampagne in gang. Naar aanleiding van de VN-klimaatconferentie in Kopenhagen, van 7 tot 18 december, willen we jongeren via het internet en enkele ludieke acties informeren over de nood aan een gedurfd klimaatakkoord.

Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!, licht het waarom van de campagne graag toe: 'Kiezen Obama, Merkel en co in Kopenhagen niet voor een vooruitstrevend klimaatbeleid, dan heeft een nog sterkere opwarming catastrofale gevolgen voor ons ecosysteem. Met een uitgebreide informatiecampagne willen we jongeren hierover sensibiliseren. Zo hopen we ook de betrokken beleidsmakers, ministers Schauvliege en Magnette, alsnog te overtuigen van de noodzaak van een ambitieus en bindend klimaatakkoord. Kopenhagen dreigt nu al een maat voor niets te worden, maar daar willen wij ons nog niet bij neerleggen.'

De themawebsite www.wateraandelippen.be krijgt een centrale plaats in de campagne. Op de website bieden we toegankelijke informatie over de klimaatsverandering aan en volgen we de klimaatconferentie op de voet. Tijdens de conferentie zullen enkele reporters ook rechtstreeks vanuit Kopenhagen bloggen. Daarnaast worden via YouTube, Facebook en Twitter ook nieuwtjes verspreid. Natuurlijk kan een klimaatcampagne niet zonder acties. Op 21, 22, 28 en 29 november is Jong Groen! respectievelijk te vinden in Antwerpen, Brussel, Gent en Oostende met badkuipen, duikerspakken, buttons en flyers allerhande. Actrice Marijke Pinoy en Tom ‘Lalalover' Kestens zullen alvast voor een culturele toets zorgen en op deze manier steun betuigen aan onze campagne.

Dit weekend vinden dus de eerste acties voor een gedurfd klimaatbeleid plaats:

  • Zaterdag 21 november: Antwerpen, van 14u tot 16u aan de Lange Wapper (Meir) met de creatieve bijdrage van Tom Kestens
  • Zondag 22 november: Brussel, van 14u tot 16u op het Muntplein

Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!