Jong Groen zette koten open in Gent

Gisteren werd de Gentse binnenstad overrompeld door groene studenten. Vijf kotstudenten zetten hun deuren open voor hun medestudenten. In ieder kot ging de aandacht naar een ander aspect van het ecologisch kotleven.

De avond werd afgetrapt door Spoon River. Zij brachten de sfeer erin met een portie muziek.

Bij de Eco-bitch kwam je vannalles te weten over anders en minder consumeren.
Daarna gingen we langs bij GRAS om wat meer te weten te komen over Fair-trade. Ze hadden een tof spel in elkaar gestoken. Super gezellig.

In het faBRIKoleerkot leerde je in een handomdraai een portemonneetje maken van een leeg drankkarton. Je ontdekte er ook wat je allemaal met leuke kringloopprulletjes kon maken. Een jurkje van oude lapjes stof of leuke onderzetjes van andere hebbedingetjes.

Wie honger kreeg van al die actie, kon samen met Elke Decruynaere (fractieleidster voor Groen! in de Gentse gemeenteraad) een lekker vegetarisch stoofpotje maken. Zij demonstreerde dat je van vergeten groenten heerlijke puree kan maken en legde de deelnemers een plan met vegetarische restauranttips voor.

Last but not least kon je bij ‘So you think you can travel' wegdromen bij de reisverhalen van Rik Merchie en Bob D'haseleer. Ze deelden hun visie op duurzaam en toch betaalbaar reizen

Bart Dhondt, voorzitter van Jong Groen vatte de avond als volgt samen: "Een pimp-beurt met Eco-bitch, creatieve oplossingen voor afval, een goeie veggie-fond en interessante weetjes over reizen, eco-budgetstyle en meer."

Kortom: een interessante en gezellige donderdagavond die vrolijk uitliep in babbels over ecologie en duurzaamheid.

Blader zeker ook eens door de foto's om de sfeer op te snuiven.