Jong Groen voert actie voor snelbus

Wie van aan het Sint-Pietersstation van Gent naar de Markt van Eeklo moet, is sneller af met de fiets dan met de bus. Dat bewees Jong Groen tijdens een ludieke fietsactie.

Jong Groen en Eekloos schepen Bob D'haeseleer (Groen) stonden gisteren om 12.30 uur aan het station van Gent om daar net als bus 58 naar de Markt van Eeklo te vertrekken. Jong Groen deed er 58 minuten over en de bus precies tien minuten langer: 1 uur en 8 minuten. Wij konden dan ook de kortste weg langs de N9 nemen, maar de bus moet een traject via het Zuid, Wondelgem, Evergem, Sleidinge en Waarschoot afleggen. Reden genoeg om aan De Lijn een snelbus te vragen tussen Eeklo en Gent, vindt Jong Groen. 

Bob D'haeseleer: "De prijzen voor een busrit zijn niet te duur en de uren zijn ook niet slecht. Maar het duurt de reizigers echt veel te lang en daardoor haken heel wat mensen af. Een goede busverbinding tussen Gent en Eeklo zou echt veel meer mensen op de bus krijgen en zou een deel van het fileprobleem op de N9 mee helpen oplossen. Er is al een snelbus naar Brugge, we willen er ook eentje naar Gent."

Bekijk hier een reportage van de actie.