Jong Groen neemt deel aan solidariteitsactie

Donderdag organiseert het studentencollectief van de VUB een ‘solidariteitmanifestatie’ voor de 23 hongerstakers. Jong Groen doet mee,  omdat het tijd is werk te maken van een menswaardig asiel (–en migratie)beleid.

Vinden we dat staatssecretaris aan iedereen die in hongerstaking gaat de nodige verblijfs- en werkvergunningen moet geven? Neen. Zo werkt het niet.  Wel hebben asielzoekers recht op duidelijkheid en een menswaardige opvang en degelijke begeleiding.

We begrijpen de  wanhoop van mensen die hier als jongere terechtkomen, een beter leven proberen opbouwen en na jaren te horen krijgen dat ze moeten ‘terugkeren’ naar een land waar de economische en politieke situatie allesbehalve wenselijk is.

Jong Groen manifesteert mee, want deze hongerstaking toont aan dat een menswaardig migratie- en asielbeleid nog steeds geen realiteit is. Vluchtelingen moeten snel duidelijkheid krijgen over hun toekomst in België. Zoals iedereen hebben ook vluchtelingen hun basisrechten waarvan ze moeten kunnen genieten. Maak werk van dit beleid, zet geen mensenlevens op het spel.