Jong Groen beantwoordt kernvragen

Het nucleair forum slaat ons dezer dagen om de oren met haar slogans. Er valt simpelweg niet aan te ontsnappen: op straat, in de krant, en ook in de stations adverteert men massaal. Het nucleair forum is een informatie- en debatcentrum dat zich bezig houdt met burgerlijke toepassingen van kernenergie en –technologie. Ze doen zich voor als een objectief informatieverstrekker voor de burger, terwijl het bedrijven zijn die volledig afhankelijk zijn van kernenergie en dus enkel uit eigen belang spreken.

Bart Dhondt, voorzitter van Jong Groen reageert verbolgen: “Het nucleair forum, dat is de nucleaire lobby. Het zijn allemaal bedrijven die werken met of rond kernenergie. Dat is geen geheim, het staat te lezen op hun website.” 
“Voor Jong Groen is het zo wel welletjes” aldus nog Dhondt. “Het nucleair forum kan je moeilijk vergelijken met een amnesty international die kaarsen verkoopt in de stations. Mensen worden gebrainwashed, betaald door hun eigen energiefactuur. Dit is pure politieke propaganda, en de NMBS geeft daar ruimte aan.”

Voor de echter antwoorden op de vragen die mensen zich stellen:

www.jonggroen.be/kernvragen