Groene week in de Voerstreek

Jong Groen trekt ook dit jaar weer de wijde wereld in tijdens de zomer. Ditmaal gaan we vijf dagen naar de Voerstreek. Van 4 tot 8 juli vertoeven we in jeugdherberg 'De Veurs' in Sint-Martens-Voeren. Er staan een heleboel dingen op het programma. Fietstochten, bezoek aan het fort van Eben-Emal, bever-safari, vorming spreekvaardigheid, inhoudelijke debatten en standpuntbepaling, dassen-spotting, en in Maastricht spreken we af met groene jongeren uit Aken, Luik en Maastricht voor wat internationale pret.

Praktisch?

Afspraak op woensdag 4 juli, mét fiets, om 11.27u aan het station van Tongeren, waar we onze tocht naar Voeren beginnen. Zondagnamiddag 8 juli breien we een einde aan dit mooie liedje in Eupen, en rijden met fiets op trein terug de thuishavens tegemoet.

Deelname kost € 60 voor studenten en werkzoekenden en € 75 voor werkenden. Weekenddeelnemers betalen respectievelijk € 35 of € 45 (zij kunnen aansluiten op vrijdagavond, 20u @jhb De Veurs). Als je voor 20 mei inschrijft (en betaalt), krijg je een korting van € 5.

Inschrijvingsgeld mag je overschrijven op het (nieuw!) rekeningnummer van Jong Groen: 523-0802782-85 met vermelding van naam, werkend/ntwerkend en week/weekend.

Inschrijven?

Inschrijven doe je via deze link.

Programma?

Woensdag 4 juli

We vertrekken rond de middag in Tongeren. Na een mooie fietstocht langs de prachtige Limburgse landschappen is onze eerste halte de idyllische abdij van Val-Dieux. We houden er halt voor een bezoekje en proeverijtje. We fietsen verder naar de jeugdherberg, installeren ons, en maken ons op voor de heuse Voeren-trivialquiz.

Donderdag 5 juli

We starten de dag met een prachtige beversafari in de Voerense bossen. In de namiddag gaan we voor inhoud, we brainstormen, debatteren, en gaan samen aan de slag in werkgroepen, om tot actuele Jong Groen- standpunten te komen. 's Avonds is er tijd en ruimte voor een filmpje en voor de enthousiastelingen een spannend nachtspel erbovenop!

Vrijdag 6 juli

Binnenkort zijn er weer verkiezingen, dus jonge kandidaten kunnen waarschijnlijk een steuntje in de rug gebruiken om klaargestoomd te worden voor de campagne. Maar ook de rest van de jong groenen moet paraat zijn om het groene gedachtegoed uit te dragen. Daarom verzorgen we een voormiddagje spreekvaardigheidsvorming. 's Middags trekken we per fiets naar het drielandenpunt, waar we ons in het beruchte doolhof laten verdwalen. 's Avonds komt er een hooggeëerde gast. Daarna is er voor de liefhebbers nog een dassennocturne in de buurt van ons verblijf.

Zaterdag 7 juli

We trekken in de voormiddag naar het Fort van Eben-Emael, de reus onder de forten van WOII. Daarna ontmoeten we de Jong Groenen uit Aken, Luik en Maastricht, voor een internationale namiddag. We picknicken 's middags aan Maastricht Plage, en verkennen daarna met onze Europese vrienden de prachtige stad. 's Avonds wordt er gebarbecued en zetten we een stapje in de wereld.

Zondag 8 juli

De laatste dag, maar we geven er nog een inhoudelijke lap op. Tijdens een overheerlijke brunch houden we ‘Het gesprek der witte konijnen'. Daarna fietsen we naar Eupen, een fantastisch mooie tocht richting Hoge Venen, zij die zin hebben kunnen er nog een duik nemen in open lucht om de fantastische week met een knaller af te sluiten!