Groene Bril voor EVA

Jong Groen! reikte derde Groene Bril uit aan EVA

Dinsdag 8 april reikte Jong Groen! haar derde Groene Bril uit aan EVA vzw, het Ethisch Vegetarisch Alternatief. Jong Groen! wil op deze manier de aandacht vestigen op het belang van gezonde voeding, die op een dier- en milieuvriendelijke manier geproduceerd wordt.

Eva Lauwers, woordvoerster van Jong Groen!: "Voor Jong Groen! is gezonde voeding een zeer belangrijk thema dat nog steeds te weinig aandacht krijgt. Daarom wilden we graag EVA vzw belonen voor de manier waarop ze het vegetarisch alternatief bij het grote publiek promoten." Niet enkel de stijgende voedselproblematiek en bijhorende gezondheidsproblemen bij Belgische jongeren wordt aan de kaak gesteld. Ook de negatieve impact van de massale vleesconsumptie op aarde valt niet meer te ontkennen. EVA vzw is een organisatie die aan beide aspecten veel aandacht besteedt. Dit onderstreepte EVA-voorzitter Pierre Degroote, door in zijn dankwoord niet enkel de link tussen voeding, dieren en gezondheid aan te halen, maar eveneens het verband met milieu te benadrukken.

Verder vervult EVA zijn voortrekkersrol in het promoten van een gezonde vegetarische voedingswijze met verve door steeds uit te pakken met laagdrempelige en positieve campagnes. Met initiatieven als een jaarlijkse V-dag en donderdag veggie-dag tracht EVA de zichtbaarheid en het imago van vegetarische voeding in de samenleving te verbeteren. "Net als Jong Groen!, wil EVA iedereen - organisaties, jongeren en ouderen - aansporen om stil te staan bij de impact van de vleesconsumptie op onze gezondheid en aarde, en dat vinden wij erg belangrijk. Met deze prijs wil Jong Groen! die verdienste van EVA nog eens in de verf zetten. Belangrijk daarbij is ook dat de boodschap van EVA steeds pro-vegetarisme en niet contra-vleesconsumptie is. Op die manier wordt de Vlaming als het ware op een positieve manier aangetrokken tot vegetarisch eten." aldus Eva Lauwers.

Eva Lauwers, woordvoerster Jong Groen!